Csak a halottasházban vették észre, hogy még életben van a 83 éves nő

Lélegzett – három órával azután, hogy halottnak nyilvánították.

Sokak rémálma vált valóra egy amerikai nő számára – és rövid időn belül ez már a második alkalom, hogy ilyesmi történt. A bizarr esetről a Suffolk megyei rendőrség számolt be. Mint írták a közleményükben, a Long Island-i Water’s Edge ápolási központban szombat délelőtt 11:15-kor halottnak nyilvánítottak egy 83 éves nőt, majd még aznap 13:30-kor szállították a Miller Place-i O.B. Davis halottasházba, ahol kicsit több, mint fél órával később észrevették a dolgozók, hogy még lélegzik. Ezután a nőt azonnal kórházba vitték, az állapotáról azonban azóta nem közöltek további információt.

Az esetet jelenleg a New York állami főügyészi hivatal vizsgálja, a temetkezési vállalat vezetősége a Newsday hírportálnak úgy fogalmazott, hogy az érintett család védelmének érdekében nem kommentálják az ügyet. A nő nevét sem hozták nyilvánosságra, az ápolási központ pedig nem nyilatkozott az esettel kapcsolatban. Így egyelőre nem tudni, hogyan tévedhettek ekkorát. A vizsgálat lezártával talán mi is megtudhatjuk majd.

Nem egyedülálló eset

Kísértetiesen hasonló eset történt csupán néhány héttel korábban az Iowa állambeli urbandale-i Glen Oaks ápolási központot büntették meg 10 000 dollárra (nagyjából 3 és fél millió forintra), miután egy 66 éves, hospice-ellátásban részesült nőt halottnak nyilvánítottak január 3-án. Az asszonyt hullazsákba tették és halottasházba szállították, ahol az ottani dolgozók vették észre, hogy még lélegzik. Azonnal hívták a 911-et, a nőt pedig visszavitték az ápolási központban, ahol azonban január 5-én életét vesztette – ekkor már valóban. A megrázó eset az egész világot bejárta, így különösen érdekes, hogyan is fordulhatott el rövid időn belül gyakorlatilag ugyanaz.

Ezen kívül egy más természetű, de hasonlóan hátborzongató esetről mi is beszámoltunk korábban: egy 12 éves fiú miután kómába esett, több mint tíz évig nem vették észre, hogy valójában magánál van. Bár mindent hallott maga körül, nem tudott reagálni a külvilágban zajló eseményekre, így a saját testébe zárva élt éveken át, és közben még azt is végighallgatta, amikor a saját anyja azt kívánta, bárcsak meghalna már.

Kiemelt kép: Illusztráció – Fotó: D-Keine/Getty Images