Megszenvedte a nyitott kapcsolatot a 72 éve házas színészpáros

Sok jót és rosszat is megéltek együtt az évtizedek során.

Manapság is megosztó témának számít, és időről időre felmerül, hogy vajon létezhet-e sírig tartó hűség. Egyesek megesküdnének rá, hogy igen, és valójában csak így érdemes élni – mások azonban azt vallják, hogy az ember számára természetellenes egyetlen szexuális viszonyban leélni egy egész életet. Pedig a hűtlenség általában mindkét (három? négy?) érintett számára fájdalmas és kimerítő – még akkor is, ha nem szükséges miatta titkolózni. Ahogyan pedig a magánembereknek, úgy a sztároknak is könnyen összetörhet a szíve egy ilyen helyzetben; ezt bizonyítja az is, amit Bonnie Bartlett (A farm, ahol élünk, A kis gézengúz, Egy kórház magánélete) árult el nemrég az ő és egykori kollégája, William Daniels (A kis gézengúz, Egy kórház magánélete, Knight Rider) házasságáról.

Bonnie és William anno az Egy kórház magánélete című drámasorozatban szerepeltek együtt a nyolcvanas években, és az ebben nyújtott alakításukért 1986-ban egyszerre nyertek Emmy-díjat. Ekkorra már több mint harminc éve voltak házasok, de kapcsolatuk nem volt éppen hullámvölgyektől mentes: 1959-ben például a nő hónapokon át viszont folytatott egy „kissé unalmas” színésszel, akivel „jó volt a szex”. Mindezt a most 93 éves Bonnie új önéletrajzi könyvéből tudhatjuk meg, amelyben őszintén mesél 72 éve tartó házasságukról, valamint egy a Fox News Digitalnak adott interjúban további részleteket is elárult magánéletükről.

„Azt hiszem, eleinte egy kicsit nyitott volt ez a házasság, és ez sok fájdalommal járt. Nem működött jól. Egy olyan időszakot éltünk, amikor ezt csinálták az emberek. Akkoriban New Yorkban minden a szexről szólt, rengetegen csináltak mindenféle dolgokat, tudod, nagyon szabadosan. De, nem is tudom, talán egy kicsit hiányzott (a kapcsolatunkból) az elköteleződés, és ez nem volt így jó. Rengeteg fájdalommal járt minden kihágásunk, minden, amit a házasságunkon kívül tettünk” – fogalmazott Bonnie Bartlett Daniels.

Az emlékirataiban azt írta: „Soha nem éreztem bűntudatot, mert soha nem éreztem magam a hűséghez láncolva, és Bill sem”. A feszültség azonban egyre csak fokozódott közöttük a hetvenes évek során, amikor a férje egy producerrel kezdett vad flörtölésbe. Bonnie teljesen lesújtva érezte magát ettől, és ekkor jött rá, hogy „nem képes többé semmiféle nyitott házasságot sem elviselni”.

„Ez mindkettőnk számára nagyon fájdalmas volt, de muszáj volt átesnünk rajta, mert azelőtt ez nem történt meg. Amikor összejöttünk, 18 éves voltam. Bill volt az első barátom… Szóval keresztül kellett mennünk ezen, de még akkor is nagyon szerettük egymást, mindig szerettük egymást. Mindig ott voltunk egymásnak, és ez az, ami számít: ha ott vagy a másiknak, és segíted őt a kapcsolatban, ha tiszteled őt és azt, amit csinál, és ott vagy mellette” – véli a most 93 éves nő.

A történtek következtében mindkettejüknek végérvényesen fel kellett nőnie. „Bill és én nap nap után haladtunk előre, és végül ezek a napok összeadódtak. Voltunk együtt boldogok és szomorúak, és valahogy hét évtizeden át együtt maradtunk” – írja memoárjában.

A pár jelenleg is boldogságban él együtt, és szerencsére mindketten elég jó egészségnek örvendenek: William idén márciusban már a kilencvenhatodik, Bonnie júniusban a kilencvennegyedik életévét töltheti.

Mit lehet tenni: bizony, ilyen egy igazi, modern kori love story!

Kiemelt kép: Getty Images