3 csillagjegy, akinek kicsit több önbizalom kellene így év elején

Alkatilag visszahúzódók, előfordul, hogy nem is tudják magukról, hogy mennyire… Csak esetleg nem értik, hogy miért nem haladnak úgy, mint kollégáik, barátaik az élet ilyen-olyan területén. Íme három csillagjegy, akikre ráférne egy önbizalomnövelő kurzus, hogy zökkenőmentesebbek, sikeresebbek legyenek a mindennapjaik.

Akadnak, akik már attól elájulnak, ha reggel beágyaznak és elintéznek a délelőtt folyamán két munkahelyi és egy privát telefont. Más meg azzal sem elégedett, ha éppen kitüntetik a szakmájában, vagy egyedül kifestette a lakást. A magabiztosság messziről elkerüli őket, gyakran félénkek, tartózkodók – aztán pedig elégedetlenek, hogy hasonló vagy kevesebb tehetséggel, szorgalommal megáldott embertársaik lényegesebben sikeresebbnek tűnnek náluk.  Nincs mese: meg kell tanulni dicsekedni – nézzük meg, hogy kiknek.

Vízöntő

A békés álmodozó Vízöntő talán azért sem jut egyről a kettőre, mert azon kívül, hogy ritkán lép valójában a tettek mezejére, olyankor sem elég határozott. Pedig muszáj önbizalmat, keménységet összeszednie valahonnan, mert az élet nem csupán abból áll, hogy egymásra mosolygunk, és azt reméljük, hogy mindenki a barátunk és majd észreveszi valaki végre egyszer, hogy amúgy mi milyen tehetségesek és kreatívak vagyunk. Meg kell tanulnia a Vízöntőnek, hogy egyedi megoldásait tálalni tudja, vagyis inkább eladni, mert csak így tud majd haladni az életben. És mivel nemcsak az ötletei szokatlanok, hanem az előadásmódja is, ezért kell gyakorolni még inkább, hogy legyen mersze akkor is mondani a magáét, amikor érzékeli a csodálkozó pillantásokat.

Rák

A Rák az egyik legvisszafogottabb csillagjegy, igazán szeretetreméltó. Mindene a család és a barátok, mindent meg is tesz értük. Kedvessége, odaadása olyannyira természetessé válik aztán mindenki számára, hogy senki nem jelez vissza neki, senki nem köszön meg semmit. A Rák pedig emiatt frusztrált lesz, és sértődött, de meg nem szólalna. Éppen ezért most érkezett el az idő, hogy szedje össze minden önbizalmát és merjen visszavenni az odaadásból. Ha pedig megkérdezik, urambocsá’ számonkérik, mert nem a megszokott a viselkedése, akkor nagyon határozottan el kell mondania, hogy pontosan mit is hiányol. És ha még keresné a pontos szót, akkor itt most leírjuk: a kijáró tisztelet, amit legyen önbizalma, kellő határozottsága számonkérni.  

Szűz

A Szűz nagyon nem szereti a rivaldafényt. Csendes, visszafogott, és valójában neki teljesen megfelel ez a szerep. Már azzal elégedett, h ő tudja, hogy például a munkáját száz százalékon és tökéletesen végzi – persze kétségei ebben is vannak, hiszen akkor nem szerepelne ezen a listán – önbizalomhiányos dobogósként. A Szűz nem szeret Facebookozni, mert minden posztot, fotót dicsekvésnek vél, nem mer bemenni magasabb fizetést kérni, hanem inkább elvállal plusz egy munkát máshol. Az persze bosszantja, hogy a többiek gyorsabban haladnak, vagy több a pénzük, de sehogy sem tudja megerőszakolni magát. Most viszont eljött az idő: kis lépésekkel haladni az önbizalomnövelő-kurzus vizsgájáig (amihez itt adunk tippeket is), az első feladat legyen az, hogy megpróbál fizetésemelést kérni.

Kiemelt kép: Getty Images