Mindenki nagy reményekkel veti bele magát az új évbe, ígéretek hangzanak el, sokaknál mindezt tettek is követik – legalábbis ideig-óráig. De persze olyanok is vannak, akik szorgosan, fegyelmezetten, egész évben dolgoznak fogadalmaikon. Lássuk, kik azok, akik számára az elszánt kezdetek jó adag szerencsével is társulnak!

Nem elég csak elhatározni, döntést hozni, majd csak reménykedni. Muszáj érte tenni, hogy gyarapodjunk, boldogabbak, nyugodtabbak legyünk. Három csillagjegy most kap mindehhez egy kis plusz löketet – szerencsejanuárra a következők számíthatnak.

Halak

A Halak januárban tele van energiával. Remekül kipihente magát az ünnepi időszakban, el is tudott mélyedni a gondolataiban, hogy megfogalmazhassa magának, mit is vár a következő évben önmagától. Ami azt illeti, tényleg nem a szerencsével számol ez a csillagjegy, hanem saját tettvágyával, de azért most több bolygó is mellé áll. A Halak a haladást most elsősorban pénzügyek és karrier terén várja, szeretné például az ingatlanját fejleszteni, utazni, de valójában már azzal megelégszik, ha stresszmentesen kijön a fizetéséből – amit egy előrelépéstől várhat. Ha most a tettek mezejére lép, nem lazsál és odafigyel, tavaszra beérik a gyümölcs, de már év elején érezhető lesz a változás.

Nyilas

A Nyilas végigrohanta a tavalyi évet, élete minden területén jelentkezett kihívás. A karácsonyfa alá gyakorlatilag beesett, és még ott sem volt nyugta, mert nagy valószínűséggel a nagyvonalúságának köszönhetően nála ünnepelt napokig a teljes nagy család. Éppen ezért újév napján el is határozta, hogy az idei évben jobban figyel magára, a saját igényeire, és a napokban már meg is teszi ehhez az első, néha meglepően határozottnak tűnő lépéseket. Gyerekvállalás, házasságkötés, új ingatlan vásárlása, barátság megszakítása – nem „kispályás” a Nyilas, idén nem arról van szó, hogy tud-e annyit diétázni, hogy fogyjon három kilót. A Nyilas is meglepődik a határozottságán, majd a nagy döntésektől már januárban még nagyobb erőre kap.  

Vízöntő

A Vízöntő imád álmodozni, de sokszor megmarad ezen a szinten. Tervezget, naplót vezet, barátoknak, családnak beszél a nagy tervekről. De most, mintha megálmodta volna, egyik-másik elképzeléséről pontosan tudja, hogy nyert ügye van: nyugodtan belekezdhet, Fortuna mellette áll majd. Az első bátor lépést kell megtenni, csak mernie kell, és ez az év a Vízöntőé lehet. Az év eleji elcsendesedés most különösen hasznos, hogy meghallja a belső hangot és megfogalmazhassa végre, melyik ötletének van realitása. Mert ezzel az önmagára figyeléssel és egy kis szerencsével tényleg végre sikereket könyvelhet el, legyen szó szerelemről, pénzről, és pénzzel nem megvásárolható dolgokról…

Kiemelt kép: Getty Images