Gondolnánk, hogy ez is lehet csillagjegyfüggő?

Mindenki környezetében akadnak olyan emberek, akik mindig mindent jobban tudnak. Nemcsak a munkahelyen fordulnak elő ilyen kollégák, hanem a családtagok között is vannak ezzel a személyiségjeggyel megáldott rokonok. Gondolnánk, hogy ez is lehet csillagjegyfüggő? Lássuk, melyik az a három csillagjegy, amelyikre a leginkább jellemző ez a tulajdonság.

Nem akar rosszat, csak egyszerűen tényleg úgy érzi, hogy ő jobban tudja. Hogy egy kicsivel több az információja, és azt meg szeretné osztani velünk. Szóval bár ambivalensek az érzéseink, próbáljunk így állni kollégánkhoz, barátunkhoz, családtagunkhoz: ő jót akar, csak azt szeretné, hogy mi is tudjuk azt, amit ő.

Oroszlán

Az Oroszlán imádja a sikert, és mindent el is követ azért, hogy sikeres legyen. Éppen ezért ő valóban nagyon sok információ birtokában van. Olvas, tájékozódik, kapcsolatokat ápol, barátkozik – áramlik felé a tudás. Céljai eléréséhez is használja természetesen, miért is ne tenné és egy idő után magától értetődővé válik számára, hogy többet tud, mint mások. Ilyenkor fordul elő, hogy akaratlanul kijavít, kommentál, de sosem az vezérli, hogy azt mutassa, ő okosabb vagy befolyásosabb lenne vagy hogy a társaság középpontja lehessen. Csak annyira megszokta ezt az állapotot, hogy hajtja a sikert egy szebb, tartalmasabb életért.

Kos

A Kos született vezető. Megszokta, hogy mindig mindenben övé az első és utolsó szó. Megtanult döntéseket hozni, és általában jókat is hoz. Előremutató gondolkodóként mindig mindenről kinyilvánítja a véleményét, gyakorlatilag elvárásként kezeli, hogy mindenhez értsen és hozzászóljon – és nem is csak mások várják el, hanem már ő is magától. Mentségére hite szerint mindez a köz érdekében történik, nem magáért teszi, nem magáért mindentud – nem akar ő dicsfényben tündökölni, ő csak teszi a dolgát. Amíg a Kos egy hierarchiában „mindentud”, addig könnyebben kezelhető a helyzet, partneri viszonyban viszont konfliktus várható.

Vízöntő

A Vízöntő jól elvan magában is, és ezt a környezete is tudja róla. Ezért is meglepő, amikor kifejezi a véleményét, ráadásul esetleg a kelleténél határozottabban. Ez egyébként azért is történhet a Vízöntő esetében, mert magának valósága miatt valamelyest kisebbségben érzi magát, hiába komfortos számára ez az állapot, hiába érzi a saját társaságában a legjobban magát. Mindent tudó attitűdje mögött tehát nem ritkán bizonytalanság állhat. De mivel a Vízöntő alapvetően jó természet, így a család, a barátok, a kollégák is megbocsátják a mindenttudóságot, sőt hálásak is neki, mert egyéni megoldásai sokszor jobbak, mint a hagyományos javaslatok.

Kiemelt kép: Getty Images