3 csillagjegy, akinek az ünnepek előtt még feloldandó konfliktusa van

Mindenki békés ünnepre vágyik. Három – de ha lehet, több – gondtalan napra. Amikor letudtuk a feladatokat, nem nyomasztanak megoldatlan problémák. Íme három csillagjegy, akiknek még tenniük kell, hogy valóban így telhessenek az ünnepek.

A szeretet ünnepén arra vágyunk, hogy mindenkire szeretettel gondoljunk. Hajlamosak is vagyunk rá, bőszen küldözgetjük a jókívánságokat és a karácsonyi online képeslapokat a telefonos kontaktlistánk és a Facebook-ismerőseink háromnegyedének. Hogy valóban tiszta szívvel tudjunk üzenni és ünnepelni, van még tennivaló – és szerencsére vannak olyan ellentétek, konfliktusok, amelyek feloldhatók. Próbáljuk meg úgy alakítani a dolgokat, hogy ezek ne árnyékolják be a karácsonyt! Ez most eme három csillagjegy kihívása.

Skorpió

A büszke Skorpió nehezen békül. És hát a konfliktusai is olyanok, hogy a másik fél is megemlegeti. Tehát nem biztos, hogy egyáltalán arra vágyik a másik, hogy kibéküljenek, hiszen még mindig sértett. De a Skorpió nemcsak nehéz természetű, hanem valójában nagyon is lágyszívű, a szíve csordultig van szeretettel, csak fél mindezt kimutatni. Pedig csak pár másodpercig fogadná a meglepetestől dermedt csend a békülékeny Skorpió kinyilatkozását. Utána mindenki boldog lenne, hogy végre lelazult. Lennének nagy ölelkezések, és a Skorpió is megtapasztalná, milyen lenne könnyedebben élni az életét.

Oroszlán

Az Oroszlán annyira vágyik a sikerre, és olyan sokat akar az élettől, hogy nem is a külső, hanem a belső konfliktusaival van megoldandó feladata. Túl nagy nyomás alá helyezi saját magát, hogy elérje az aktuálisan kitűzött céljait, amelyek gyakran irreálisak. Ezért nem is sikerül mindent elérnie, megoldania, így gyakran elégedetlen. Fontos lenne most kicsit megállni, megfogalmazni, hogy milyen nehéz év van mögötte és mindenki más mögött is, és számba venni a mindezek ellenére elért sikereket, eredményeket. Legyen magával könyörületesebb az Oroszlán, kössön magával békét legalább az ünnepekre, hogy aztán következő évben újra nekifuthasson a maratonnak, akarjuk mondani a jövőbeli terveknek.

Rák

A Rák annyira békés és konfliktuskerülő, hogy őt mindig buzdítani kell, hogy merje nyíltan vállalni a véleményét. Inkább csak magában puffog, szomorkodik a világ igazságtalanságán. A Rák most igenis tegye meg, hogy a saját érdekében összeszedi magát! Hogy ne vigye magával a csalódottságát, feszültségét a karácsonyfa alá, ne könnycseppeket morzsolgasson, ahelyett hogy boldogan enné a bejglit.  óHa nem tetszik az anyós terve az ünnepekkel kapcsolatban, meg kell fogalmazni hangosan a saját elképzelésünket. Ha a munkahelyen irreálisan sok a feladat év végére, jelezni kell, hogy vegyenek le a terhekből. Nyíltan kell beszélni, hangot adni az igényeknek, hiszen néma gyereknek…

Kiemelt kép: Getty Images