Éleszd fel a Varázslatot! – Heti csillagenergiák (2022. 12. 12. – 2022. 12. 18.)

Kiss Fanni viselkedéselemző és asztrológus előrejelzései a hétre.

A Nyilas hónap végéhez, Téli napforduló pillanatához közeledve minden évben igazán mágikus energiákkal telik meg a Tér. Az emberiség kollektív bölcsessége mindannyiunk lelkében ott él, és az ilyenkor aktuális, befelé hívó minőségekkel sokkal könnyebben képesek lehetünk erre ráhangolódni. Ebben a folyamatban segítségünkre lehet, ha gyökereink felé tekintünk. Luca napja köré csoportosult néphagyományaink magukban őrzik az igazán ősi tradíciók lenyomatát: a Gergely-naptár bevezetése előtt erre a napra esett év leghosszabb éjszakája, majd a napforduló pillanata. Ilyenkor volt a legtöbb a sötétség és a legkevesebb a fény. Eleink szokásai nem csupán babonaságból fakadtak, a Fény-ünnephez kapcsolódóan mélyebb jelentéstartalmuk volt: eredeti céljuk az otthon energetikai terének megtisztítása és védelmezése, valamint a lecsendesedéstől megerősödő intuíció felhasználása volt.

Most az érkező Égi energiák segítenek minket, hogy visszatalálhassunk ahhoz a mély tudáshoz, amit őseink a hagyományokban mentettek át.

A hét energiáit meghatározó Nap-Neptunusz fényfög azt üzeni: Ideje, hogy feléleszd Lelkedben a Varázslatot és a Hitet a Csodában! A Hold a hét közepétől a rendrakás és megtisztulás minőségeit hozza be, arra hívva minket, hogy elődeinkhez hasonlóan, mi is kezdjük el valamilyen módon a fizikai síkot is az ünnepre hangolni. 

Fotó: Getty Images

Lássuk részletesebben, milyen energiákat tartogat számunkra a hét:

Hétfőn a Nap és a Szaturnusz, valamint a Hold és a Mars is támogató kapcsolatba kerül egymással. Ez az energia arra ösztönözhet, hogy az eddig esetleg halogatott dolgokat most elintézzük, pontot tegyünk ügyeink végére. A Nap-Szaturnusz hatás a kitartás minőségeivel ruház fel minket, míg az Oroszlán Hold-Ikrek Mars a kreatív megoldások felismeréséhez segíthet hozzá azokban a helyzetekben, melyekben rajtunk kívül álló nehézségekkel szembesültünk. Annak is ideje lehet, hogy inspirált elhatározást hozzunk valamely szívből születő célunk irányába! 

Az Oroszlánban időző Hold kedden már feszítő kapcsolatba kerül a Szaturnusszal, de a Nyilas Nap mindkettőhöz támogató módon kapcsolódik. Ez az energia arra hív minket, hogy a lassulás- összegzés időszakában járva nézzünk rá arra, mi az a dolog, ami miatt igazán büszkék vagyunk ebben az évben önmagunkra. Ennek végiggondolása egy egészen apró cselekedet, mégis sokat segíthet önértékelésünk támogatásában. Az önszeretet gyakorlására is alkalmas ez a nap: ajándékozzuk meg magunkat valami aprósággal!

Szerdán pontosul be az egész hetet átható feszült kapcsolódás a Nap és a Neptunusz között. Ez az energia a Tudatosság és a Feloldódás minőségeit kapcsolja össze. Ennek a két energiának az összefonódása nagyon különféle módokon nyilvánulhat meg életünkben, erősen eltérő tapasztalásokat hozva. Jelen korlátaink feloldása jelentheti azt, hogy képessé válunk megnyitni önmagunkat például egy ötletnek vagy lehetőségnek, aminek eddig nem tudtuk. Fontos azonban, hogy mindeközben én-határaink stabilan megmaradjanak, mert ezek erőteljes gyengülése már a mérgező dinamikák irányába indíthatja a folyamatokat.
Az este folyamán a Szűz jegyébe lépő Hold egy támogató kapcsolatot hoz létre a Bak Vénusszal. Ez az energia támogatja, hogy megfogalmazzuk vágyaink, céljaink és szándékaink. Élesszük fel Lelkünkben a Varázslatot!  Merjünk most Teremteni, Hitet és Bizalmat szavazni a Tőlünk Többnek! 

A Szűz jegyében járó Hold csütörtökön egy támogató energiákkal teli háromszöget rajzol az égre a Bak jegyében haladó Merkúrral és a Bikában lévő Uránusszal. A föld jegyek stabilitását és gyakorlatias minőségeit erősíthetik fel életünkben. A Szűz Hold segít, hogy a realitás talaján állva képesek legyünk felismerni a Bak Merkúr üzenetét:

Vedd sorra milyen apró lépések szükségesek céljaid, terveid, szándékaid megvalósításához!

Az Uránusszal való kapcsolódásuk inspitált ötleteket és új nézőpontokat hozhat számunkra, így segítve minket a folyamatban. A háttérben még érződik a Nap-Neptunusz kapcsolódása, segítve minket abban, hogy a két lábbal a földön állás ne csapjon át túlzott kritikusságba és önmagunk szabotálásába.

A pénteki napon a Hold a Nap-Neptunusz erőterébe érkezve a tisztánlátás energiáit hozhatja el életünkbe. A Szűz Hold kritikus, részletorientált energiái segíthetnek minket, hogy észrevegyük mely helyzeteket láttuk a Neptunusz által képviselt túl rózsaszín szemüveggel. A Nyilas Nap segíthet köztük az egyensúly megteremtésében – azt üzeni: egy pillanatra nézd meg a nagyobb képet, és Tudatosítsd, amit látsz, majd tartsd meg ezt a fókuszt! Ez a hatás támogathat minket abban, hogy Álmaink követése közben is képesek legyünk megtartani a realitás érzékünket, ám ne lássuk túl szürkén a világot. 

A hétvégén a Mérlegben lépő Hold kapcsolódásainkat erőteljesebb témává emelheti életünkben. A Merkúr-Neptunusz segítő kapcsolódása arra hív minket, hogy felvállaljuk, hogyan érzünk bizonyos helyzetekkel, emberekkel kapcsolatban és ezeket merjük is megosztani másokkal. Ez az energia támogató lehet arra, hogy az ünnepi terveinket véglegesítsük, segíthet minket igényeink, szükségleteink kifejezésben, és a másokkal szembeni békés határhúzásban.

Kiss Fanni viselkedéselemző és asztrológus Instagram-oldala: instagram.com/lelek.emelo

Kiemelt kép: Getty Images/nőklapja.hu