Idegesítően optimisták, de ezzel mégis szebbé teszik életünket.

Mindenkinek vannak olyan barátai, családtagjai, kollégái, akik minden helyzetben keresik (és meg is találják) a jót. Akik néha idegesítően optimisták. Túl kedvesek, túl finomak. De valójában nagyon hálásak vagyunk nekik, hogy ilyenek, mert szebbé teszik a mindennapjainkat, barátságosabbá a világot, tulajdonképpen reményt adnak.

Nyilas

Még harminc fölött is elhiszi, hogy mindenkiben van valami jó, sőt ez a hite annyira töretlen, hogy ő az a nagyszülő, aki ezt a hitet elplántálja unokáiban is.

Örök idealista, aki reméli, hogy ha ő nyitottan, őszintén, kedvesen közeledik a másikhoz, ezzel a hozzáállásával alakítani tudja őt. Nem gondolja, hogy ne lenne gond és baj a Földön, de a Nyilas mindig megpróbálja a kapaszkodókat keresni a rosszabb helyzetekben is. Hiszi, hogy a mosoly, a nevetés gyógyír sok mindenre, és valóban igaz, hogy energiájából, optimizmusából át tud adni a környezetének. Onnan is lehet tudni, hogy melyik kolléga Nyilas jegyű, hogy mindig az ő íróasztalán van a legtöbb ajándékbonbon – az emberek ugyanis kedvelik!

Ikrek

Az Ikreknek sosincs rossz kedve. Elképzelhetetlen, ugye? Nem is ismeri a szót sem, nemhogy az állapotot. Mosolyog már reggel ötkor kocogás közben a futópályán, amit önszántából iktatott be, mielőtt hazarohan, felkelti a családot és indulhat a nap. A helyi boltban is minden ismerőshöz és ismeretlenhez van egy kedves szava, és a gyerek tanár nénijének a kutyusára is biztosan gondol, míg a polcok között bóklászik és keresi a szárazeledelt a családi spánielnek. Vele egyszerűen nem lehet konfrontálódni, mert nemcsak nem provokál, de ösztönösen felismeri jóval előbb a kellemetlen helyzeteket, és úgy alakítja, hogy ne legyen robbanás. Optimizmusával, mosolyával elbájol, szeretünk a környezetében tartózkodni.

Oroszlán

Az Oroszlán szívesen áll a középpontban, imádja szórakoztatni az embereket és imádja a visszajelzéseket, a felé irányuló szeretetet, akár rajongást. Sok mindent tulajdonképpen pontosan ezért tesz, mert őt többek között ez működteti, élteti: hogy az emberek észreveszik őt, méltatják, kedvelik. Nem arról van szó, hogy meg kellene játszania magát a mindennapokban ezért az elnyerhető energiáért, hanem ez az adok-kapok egy nagyon szerencsés (csillag)együttállás eredménye. Ceremóniamesterként lubickol a családban, a baráti társaságban és a munkahelyen is. Biztos, hogy ő szervezi a karácsonyi bulit, de ha mégsem, garantált, hogy számíthatunk tőle már ott az eseményen egy vidám meglepetésre.

Kiemelt kép: Getty Images