10 adventi naptár, aminek a felnőttek is örülnek

Elvégre nem csak a gyerekek élvezik a kis ablakok nyitogatását...

Az advent a várakozás időszaka, a várakozást pedig láthatóbbá és izgalmasabbá az adventi naptárak teszik. Jól emlékszünk, hogy gyerekként imádtuk nyitogatni a kalendárium kicsi ablakait, furdalta az oldalunkat a kíváncsiság, melyik milyen formájú csokoládét rejt. A karácsonyi visszaszámlálás játékos módja persze nem csak a gyerekek kiváltsága, évről évre egyre több felnőtteknek szánt adventi naptár kerül forgalomba – a márkák gondolnak a gasztronómia szerelmeseire, a gyereklelkű felnőttekre, a sorozatmániásokra és divatrajongókra is. És a legjobb bennük? Nem kell arra várnunk, hogy megkapjuk őket, beszerezhetjük magunknak is – így akár december 1. előtt is elkezdhetjük az ablaknyitogatást –, és csupa kedves, hasznos, a szívünknek kedves aprósággal gazdagodunk.

A reggeli mellé

Adventtől függetlenül sokan kezdjük egy csésze kávéval a reggeleket, a karácsonyi előtti időszakban azonban még ezt a reggeli rituálét is különlegesebbé tehetjük. A Nespresso Original adventi naptára gyönyörű, újrahasznosítható dobozban érkezik, és minden ablaka mögött más-más kávékapszula rejtőzik, amelyek közül három limitált kiadású – ezeket a cukrászat Picassójával, a francia Pierre Hermével közösen alkotta meg a márka. A 24. ablakban extra meglepetés vár minket… (nespresso.hu, 16 900 Ft)

Nem csak az ötóraira

Azok pedig, akik nem kávéznak, de szívesen melegítik fel testüket-lelküket egy bögre forró itallal, az English Tea Shop teaválogatását választhatják. Japán zöld tea, ceyloni fehér tea, Holiday Boost tea, kakaó-fahéj-gyömbér tea… ráadásul minden egyes filter minőségi és organikus alapanyagokból készül. A karácsonyfa formájú naptár pedig még a konyhapultot is ünnepibbé teszi. (butlers.hu, 9990 Ft)

Csúcsdíszek a szettjeinkhez

Szívecskés és gyöngyös medál, mézeskalács-figurás, ajándékmasnis és hópelyhes fülbevaló… a H&M ékszeres adventi naptárában 24 olyan, aranyszínű ékszert találunk, amely a legegyszerűbb outfitünket is ünnepivé teszi, ugyanakkor az év többi szakában is simán hordható. (hm.com, 7995 Ft)

Ünnepi illatfelhő

A karácsony szellemét talán illatokkal a legkönnyebb megidézni, a meghitt hangulatot pedig gyertyákkal fokozni. Éppen ezért telitalálat a Yankee Candle Snow Globe Wonderland adventi naptár, amely 24 kicsomagolásra váró ajándékot tartalmaz: van benne üveg gyertyatartó, teamécsesek és viaszos gyertyák is. Természetesen mind karácsonyi aromájú és tematikus elnevezésű, a Christmas Cookie (karácsonyi süti) vagy a Winter Night Stars (téli éjszakai csillagok) egészen biztosan varázslatos illattal lengi be az otthonunkat. (notino, 21 210 Ft)

Cseppenként karácsony

Bár fogadalmakat jellemzően karácsony után, újévkor teszünk, azt már – az egészségünk érdekében – adventkor is megígérhetjük magunknak, hogy több vizet fogunk fogyasztani – ebben segít a Waterdrop adventi kalendáriuma. A különböző ízvilágú Microdrink és Microtea kockák gyümölcsökből és gyógynövényekből készülnek, segítségükkel pillanatok alatt természetes tápanyagokat és vitaminokat tartalmazó italt varázsolhatunk az egyszerű csapvízből. Így szó szerint cseppenként hangolódhatunk a karácsonyra. (waterdrop.hu, 19,90 euró)

Mentes finomságok

Szerencsére ma már a vegán étrendet folytatóknak sem kell lemondaniuk a finomságokat rejtő adventi kalendáriumokról, a dmBio válogatása ugyanis minden napra egy-egy állati eredetű összetevőktől mentes nassolnivalót tartogat. Olajos magvak, aszalt gyümölcsök és csokoládés édességek teszik színesebbé és ízletesebbé a várakozással teli időszakot. A vegán adventi kalendárium ráadásul gluténmentes is, így gluténérzékenyeknek is jó szívvel ajánljuk. (dm.hu, 11 999 Ft)

Talpra való

Vannak olyan adventi kalendáriumok, amelyek pici zoknikból állnak, azokban vannak az apró meglepetések. Ezen csavart egyet az Only ruhamárka, amely 24 darab felnőtt zoknit csomagolt adventi naptárrá. Pulcsimintás, fenyőfás, pingvines, csíkos, fényfűzéres, csengettyűs, mézeskalács-emberkés, pöttyös, hópelyhes… amit csak el tudunk képzelni. Mert sokszor elég egy vidám zokni, hogy megjöjjön a karácsonyi hangulatunk. (zalando.hu, 30 490 Ft)

Van benne spiritusz

Mi különbözteti meg a gyerekeknek szánt adventi csokikat a felnőtteknek valótól? Utóbbiak alkoholtartalma. Az Anthon Berg adventi naptára alkoholos csokoládépalackokkal van tele: a világ leghíresebb és legkedveltebb szeszesitalainak (a Jim Beam Bourbon whiskyje, a Cointreau narancslikőrje vagy éppen a Sauza tequilája) és a prémiumminőségű dán étcsokoládénak a fenséges találkozását élvezhetjük, miközben várjuk az ünnep közeledtét. (csokibarát.hu, 15 199 Ft)

Jótékony építkezés

25 éve már, hogy megjelent a Harry Potter-könyvsorozat első kötete, úgyhogy nem túlzás azt állítani, egy generáció nőtt fel a varázslótanoncok kalandos történetén. És mivel ez a generáció a mai napig rajong mindenért, ami Harry Potter-tematikájú, a LEGO Harry Potter adventi naptára egészen egyértelműen a felnőtteknek is szól. Az egyes ablakokban talált, majd összerakott figurákat érdemes a közösségi médiában is posztolni, ugyanis a játékgyártó idén is minden #BuildToGive hashtaggel megosztott LEGO-kockákból épített ajándék után egy készletet ajándékoz egy rászoruló gyerek számára. 2022-ben kétmillió készletet szeretnének elajándékozni világszerte, Magyarországon három szervezet, az Amigos a gyerekekért Alapítvány, a Kárpátok Alapítvány, valamint a Magyar Élelmiszerbank Egyesület segít eljuttatni az ajándékkészleteket a gyerekekhez. (lego.com, 13 990 Ft)

Összeáll a kép

A várakozás rövidebbnek tűnik majd, ha naponta egy-egy kis méretű puzzle-t rakunk ki. Az EuroGraphics adventi kalendáriumának mindegyik ablaka mögött ötvendarabos minikirakó vár, ráadásul tündéri kutyusok képeivel. Vigyázzunk, kirakás közben nehogy elcsenjen egy puzzle-t a mi kis kedvencünk! (puzzle.hu, 11 990 Ft)

Kiemelt kép: Getty Images