Kvíz: Mennyire ismered híres íróink/költőink szerelmeit?

Kire gondolt a költő?

Úgy tartja a mondás, hogy minden sikeres férfi mögött egy nő áll. Nos, a sikeres írók és költők mögött, amint azt a teszt is mutatja, gyakran szintén sikeres, nem épp csendes társak állnak – esetenként akár többen is. Téved, aki úgy gondolja, hogy ezek a nők amolyan rideg, de gyönyörű kőszoborrá merevedett, megközelíthetetlen múzsák voltak, akiknek annyi szerepe volt az életben, hogy modellt álljanak egy beléjük reménytelenül szerelmes bölcsészhallgató ódáihoz.

Mi sem állhatna távolabb az igazságtól! Többségük ugyanis kiemelkedően okos, inspiráló, tehetséges, szerető, hús-vér ember volt, nevük azonban gyakran a feledés homályába merül, és jó esetben is csupán egy rövid említésnyi helyet kapnak tankönyveinkben.

Alábbi kvízünkkel híres íróink és költőink szerelmeinek, feleségeinek, múzsáinak érdekes, szívszorító, vagy éppen tragikus történetei előtt tisztelgünk.

Mennyire ismered a híres íróink szerelmeit?

Kiemelt kép: Boncza Berta (Csinszka), 1934. – Fortepan / Magyar Bálint

Már kapható az új Nők Lapja A 100 legjobb könyv című bookazine!
Ha szereted a könyveket, szeretsz olvasni vagy könyvet szeretnél ajándékozni, kiadványunk segít a választásban. A könyves listák mellett tartalmas olvasnivalót – interjúkat, novellákat – is kínálunk.
Keresd az újságárusoknál, vagy rendeld meg online 20% kedvezménnyel és ingyenes házhoz szállítással: https://www.mc.hu/aktualis-ajanlatok/100konyv