Változasd meg a fókuszod! – Heti csillagenergiák (2022. 11. 14. – 2022. 11. 20.)

Kiss Fanni viselkedéselemző és asztrológus előrejelzései a hétre.

A Skorpió időszak utolsó hetébe lépve lassan magunk mögött tudhatjuk a nehezebb bolygóhatásokat. Nagyon mély, átalakító energiák dolgoztak a Térben az elmúlt hetekben. A nagy átrendeződések, átértékelések hatására megeshet, hogy nem tudjuk, merre induljunk tovább. Ez most nem a hirtelen cselekvések ideje: nyugodtan várhatunk, amíg kitisztul a kép. A várakozás nem jelent teljes mozdulatlanságot, sőt… A hátráló Mars azt üzeni: változtasd meg fókuszod! Értékeld át, mire fordítod a figyelmet! Arra, hogy mit nem tehetsz vagy arra, hogy mit igen? Ha előre nem mehetsz, hát tekints vissza! Milyen tapasztalatokkal gazdagodtál? Mit vonhatnál le tanulságként a megéléseidből? Mire vagy igazán büszke? Miben fejlődtél a legtöbbet? Teljesen természetes az is, ha az átlagosnál fáradtabbnak érezzük magunkat – szerencsére a hét közepének energiái kedveznek majd a pihenésnek, feltöltődésnek.

Fotó: Getty Images

A hetet egy gyönyörű, víz elemű nagy trigonnal indítjuk: Skorpió a Nap, Rák a Hold és a Halak Neptunusz kapcsolódik össze egy égi háromszögben. A Skorpió hónap vége felé közelítve, ezzel az inspiráló energiaminőséggel lehetőségünk nyílik visszatekinteni és tisztán látni: milyen utat tettünk meg lelki fejlődésünkben, mit tanultunk és mit vihetünk majd magunkkal. Minőségeik befelé hívják figyelmünket, így a hét kezdése döcögősebb lehet. Sokat enyhíthetünk ezen, ha a Rák jegy minőségeinek nagyobb teret biztosítunk: szánjunk időt az öngondoskodás valamilyen formájára, gyakoroljuk önmagunk ítélkezés mentes elfogadását.

Kedden a Nap-Neptunusz és a Vénusz-Jupiter is trigon energiákkal kapcsolódik egymáshoz. Az Oroszlánban járó Holddal együtt nagyon kreatív minőségeket mozgatnak meg. Jó nap ez minden olyan dologhoz, ami az alkotóképességünket veszi igénybe, de ismételten ránézhetünk azokra a helyzetekre is, amelyekben esetleg megakadtunk: eredeti ötletek, eddig nem látott megoldások érkezhetnek most. Érdemes azonban az elképzelésekhez való ragaszkodást óvatosan kezelni: az este folyamán a Hold egy feszítő négyszöget alkot a Nappal, Szaturnusszal és Uránusszal.

Ez az energia túlzott optimizmussal kijózanító élményeket hozhat,

míg ítélőképességünk megtartásával stabil alapokat teremthetünk általa a terveink megvalósításához.

A Vénusz szerdán maga mögött hagyja a Skorpió jegyét és átlép a Nyilasba. A derűlátás energiáival tölti meg életünk, különösen, ami az emberi kapcsolatainkat és pénzügyeinket illeti. A kreativitásunk a tüzes energiák által még nagyobb lendületet kaphat, így szárnyalhat a képzelet. A Merkúr-Jupiter trigonja rávilágít a szívünk mélyén dédelgetett céljainkra, vágyainkra és azt üzeni: lehet, hogy még nem látod az oda vezető utat; most pont elég, ha csak hiszel abban, hogy sikerülhet! A Nyilas Vénusz és az Oroszlán Hold minőségei nagyszerű lehetőséget teremtenek arra, hogy időt szánjunk a töltekezésre: hódoljunk hobbinknak vagy élvezzük kedvenc ételünket, italunkat az este folyamán. Vásárlásainkat érdemes azonban más napra időzíteni: ez a hatás könnyen túlköltekezésre és felesleges dolgok megvásárlására indíthat minket.

Csütörtökön a Merkúr is csatlakozik a Vénuszhoz a Nyilas jegyében, alapvető változást hozva gondolkodásmódunkba: általa sokkal szebb fényben láthatjuk dolgainkat. Támogat a perspektívánk kiszélesítésében: legyen szó az életünk bármely területéről, új lehetőségeket vehetünk észre általa. Segít a teljes képet szem előtt tartani, fókuszálni arra, hogy hová visz az út, amelyen elindultunk. A Szűz Hold gyakorlatias és aprólékos energiái pedig gondoskodnak arról, hogy pontosan tudjuk, milyen apró lépések szükségesek ehhez, és hogy valóban megtegyük őket.

Pénteken este a Szűzben járó Hold egy feszült energiákkal teli háromszöget alkot az Ikrek Marssal és Halak Neptunusszal. A hétvégéhez közeledve most az átlagosnál nehezebb lehet megtartani a fókuszunk: hamarabb szétszóródhat a figyelmünk és elveszhetünk az apró részletekben. Támogató energiát kapunk általuk ahhoz, hogy letisztázzuk a kérdéses élethelyzeteinket, de érdemes a szavainkkal óvatosan bánni: önmagunkkal és másokkal egyaránt kritikusabbak lehetünk most.

A hétvégét alapvetően meghatározza a Mars- Neptunusz szombaton pontosuló kvadrátja. A Mérleg Holddal próbára teszi tisztánlátásunkat a kapcsolódásaink terén, és rávilágít játszma helyzeteinkre. Megmutathatja mi az, ami a mi felelősségünk ebben, ezáltal felismerhetjük, hogyan léphetnénk ki belőlük. Figyelmünk középpontjába emelheti azokat a megéléseket is, amelyeket október végén, első találkozásuk hozott el életünkbe. A konfliktusok elkerülése helyett bátran nézzünk szembe a kihívással: válasszuk a békés megoldások útját, keressünk inkább kompromisszumokat.

Kiemelt kép: Getty Images/nőklapja.hu