3 csillagjegy, aki gyakran rossz emberbe szeret bele

A szerelem vak, tartja a mondás, és ez bizonyos csillagjegyek esetében fokozottan érvényes. Az eszünkkel hiába tudjuk, hogy felesleges érzelmeket, energiákat vesztegetni, a szív győz, és hozza magával az állandó őrlődést, szenvedést. A következő csillagjegyek sétálnak bele újra és újra a csapdába.

Olyasvalaki iránt érzelmeket táplálni, aki észre sem veszi vagy meg sem érdemli, nem csak a tinédzserek sajátos tulajdonsága. Könnyű azt mondani a kívülállóknak, hogy nyissuk ki a szemünket és gondolkodjunk észszerűen, a rózsaszín szemüvegen át, ha néha gyötrelmes is, sokkal szebbnek tűnik a világ.

Szűz

Óvatos a nagy érzések terén, fél a sérülésektől a Szűz. Ahogy nem is konfrontálódik, úgy nem is kockáztat. Már amikor szerelmes, akkor is még azt hiszi, hogy nem, annyira tiltakozik az ellen, hogy bevonódjon, hogy kiszolgáltassa magát. Mert szerinte végső soron elkerülhetetlen a csalódás. Mert esetleg többet gondol bele egy kapcsolatba, mint a másik. Mert a mondatokat félreértelmezi, mert nem tud a másik fejével gondolkodni, csak a sajátjával. Mert nem tudja elfogadni, hogy vannak olyanok, akik virágról virágra szállnak. Így gyakran, például most is, nem a megfelelő ember nyeri el a tetszését. Persze azért óvatos, mi pedig kívánjuk neki a legjobbakat!

Mérleg

A Mérleg nem bírja elviselni, ha nem ő irányít. Pedig pontosan ez történik, ha szerelmes lesz. Szinte elveszti a kontrollt, az érzései rabszolgája lesz. Ha bárki is óva intené, hogy esetleg elragadtassa magát, akkor már meg sem hallja. Akkor sem, ha valahol tudja, hogy a másik ember nem hozzá való és nem érdemli meg a szerelmét. Saját magát is meglepi azzal, hogyan adja át az irányítást a szívének, a másik embernek, és végül óhatatlanul csalódik. Ha másért nem, azért, mert lényegesen több érzelmet tett bele, mint a másik. Újra és újra megfogadja, hogy legközelebb nem sétál bele a csapdába, de valahol tudja, hogy menthetetlenül vágyik a szerelemre.

Halak

A Halak hajlamos olyasvalakiért is epekedni, aki gyakorlatilag észre sem veszi. Fel sem tűnik neki, holott a körülötte élő családtagok, barátok – már akik tudnak a vágyakozásáról – erre figyelmeztetik. Egyik fülén be, a másikon ki az óva intés, a Halak továbbra is odáig van a célszemélyért. Semmi önérzet, sem önbecsülés, hogy kikérje magának, hogy átnéznek rajta, rajong inkább, mint kamaszkorában. Ha nagy nehezen érzékeli is az érdektelenséget, akkor is hisz benne, hogy megváltoztathatja a véleményt, sőt megváltoztathatja magát a személyt, legyen ez akárhány éves. A Halak az a típus, aki őszintén bízik abban, hogy szeretettel közeledve a másik ember is jobbá tehető.

Kiemelt kép: Getty Images