Mondj igent magadra, igent az utadra! – Heti csillagenergiák (2022. 11. 07. – 2022. 11. 13.)

Kiss Fanni viselkedéselemző és asztrológus előrejelzései a hétre.

A hétvégén a Vénusz energiája a belső iránytűnk megtalálására hívott minket. Ez a lelkünkben létező, láthatatlan kis útjelző előbb-utóbb rámutat arra is, hol tagadjuk meg önmagunk, figyelmeztet, mikor mondunk nemet önmagunkra. A héten az elmúlt egy-másfél év legnagyobb tanító energiái fonódnak össze: a Szaturnusz-Uránusz kvadrátjában történik meg a holdfogyatkozás a Bika-Skorpió tengelyen. A Skorpió Merkúr is csatlakozik ehhez az energiához, általa a hét kulcsszava: a Tudatosítás. Az energiák arra hívnak, hogy tudatosítsuk magunkban az elmúlt idők nagy tanításait és sűrítsük mondanivalójukat egy esszenciává. A Bika, a Vízöntő és a Skorpió jegyek egymásnak feszülő hatásai emlékeztetnek minket: Az új utakon való elindulás érzelmi mélységekkel is jár, hiszen a búcsúzni kell az ismert, biztos dolgoktól. Az elengedés nem csupán egy fejben meghozott döntés kérdése, hanem érzelmi folyamatokon is keresztül kell mennünk hozzá. Mégis, ha vállaljuk ennek nehézségeit és mélységeit, úgy megteremthetjük belső biztonságérzetünket, amely átsegít az élet változásain.

Hétfőn ér véget a Vénusz hatása, amely egész hétvégén végig kísért minket. A Szaturnusz kvadrátját elérve, a Kosból a Bikába lépő Holddal azt üzeni: ideje önértékelésünk mélyebb alapjait kiásni! Nem félni lemenni az aljára, és az első kőtől elkezdeni építkezni. Az önértékelés felépítése, megerősítése tesz képessé minket arra, hogy merjünk önmagunkért tenni, cselekedni, kiállni. A Bika lassuló energiái arra invitálnak, hogy a lelki munka mellett, ha tehetjük adjunk magunknak teret, egy lassabb hét indításra vagy szenteljünk időt annak, hogy észrevegyük az élet apró szépségeit. Nagyobb igényt érezhetünk a visszavonultságra, az egyedül töltött időre is: szánjunk magukra, gondolatainkra néhány percet az este folyamán!

Fotó: Fetty Images

A keddi napunk a Telihold és a Holdfogyatkozás energiáiban telik. Ez a nagy energiahatás az eklipsz időszak záró pontja, egyben mégis nagyobb energiákat mozgathat meg az októberi kezdettől. A telihold megszületésekor a Nap mellé beáll a Merkúr is, amely a Skorpió jegyében nem fél lemenni a lélek legmélyére és van bátorsága felhozni onnan mindazt, amivel a szembesülés elkerülhetetlenné vált.

Arra ösztönöz, hogy felismerjük azokat a legmélyebb lelki igényeinket, melyek személyes szintünkön alapvetőek, és elengedhetetlenek jóllétünkhöz.

Arra hív, hogy fordítsuk figyelmünk önmagunkra és arra, amire van ráhatásunk: tegyük meg azt, amit módunkban áll megtenni, de csak azt a felelősséget vállaljuk fel, ami valóban a miénk!

Szerdán két bolygóhatás érvényesül egymás után: előbb a Merkúr, majd a Nap áll szemben a Bika Uránusszal. Ez egy nagy kihívással, ám egyben nagy potenciállal bíró energia: az Uránusz által bátorságot kaphatunk ahhoz, hogy merjünk elrugaszkodni a régi gondolkodás- és viselkedésmintáktól, ám fontos, hogy ez egy átgondolt, tudatos cselekedet legyen, és ne a lovak közé dobott gyeplő. Az Ikrekben járó Hold új megvilágításokat, nézőpontokat hozhat, amelyek tovább segíthetik a változások elindítását. Azt is üzeni: az őszinteség most mindennél fontosabb! Kommunikáljunk nyíltan aktuális helyzetünkről, de hallgassuk meg a másik felet is, így elkerülhetővé válnak a felesleges a felesleges konfliktusok.

A Merkúr csütörtökön ér a Szaturnusz kvadrátjába és a Vénusz egy trigon kapcsolatot alkot a Neptunusszal. Tovább viszik a napfogyatkozás által megmozgatott témát: tenni önmagunkért.

A Vénusz-Neptunusz kapcsolat azokra a helyzetekre hívja fel figyelmünket, ahol abba a hitbe ringattuk magunk: nem tehetünk semmit az adott ügyért, másokon múlik minden.

A Merkúr-Szaturnusz az Ikrek Holddal azt üzeni: vizsgáld meg még egyszer ezt a szituációt és nézd máshonnan! Mit tehetnél te, önmagadért? Fel tudod vállalni ennek a cselekvésnek a felelősségét vagy megrémiszt?

Pénteken már a Nap kerül kvadrát helyzetbe a Szaturnusszal. Az Ikrek Holddal együtt megmutatja az érme másik oldalát is az önmagunkért való cselekvés kapcsán: hol vannak a személyes határaink? Mi az, amiről azt gondoltuk irányíthatjuk, de igazából rajtunk kívül áll? Rávilágít az önmagunkkal vívott harcainkra is, és azt üzeni: Eljött az idő! Mondj igent magadra, igent az utadra!

A hétvége már új energiákban köszönt ránk, magunk mögött tudhatjuk a nehezét! A Rák jegyébe lépő Holddal tökéletes az idő arra, hogy visszahúzódjunk, meghitt hangulatot teremtsünk otthonunkban, teret adjunk az öngondoskodásnak. A Merkúr Neptunusz trigonjával jobb a nagy, mélységeket érintő beszélgetéseket későbbre halasztani, mert könnyen félreérthetjük a másik szavait és a Rák Hold érzékenységével akaratlanul is megsérthetjük egymást. Helyette, ha tehetjük adjunk teret a bennünk élő gyermeknek: ideje a mesevilágnak! Vegyük elő kedvenc, gyermekkori meséinket, könyveinket, és merüljünk el a történetekben.

Hiszem, hogy az asztrológia egy csodás eszköz, melynek segítségével megérthetjük a körülöttünk és bennünk zajló folyamatokat. Ezáltal lehetőségünk nyílik, hogy nagyobb harmóniába kerüljünk önmagunkkal és a világgal.
(Az általános előrejelzések nem helyettesítik a személyes születési képlet elemzését.) 

Kiss Fanni viselkedéselemző és asztrológus Instagram-oldala: instagram.com/lelek.emelo

Kiemelt kép: Getty Images/nőklapja.hu