Megtalálni a saját utunkat – Heti csillagenergiák (2022. 10. 31. – 2022. 11. 06.)

Kiss Fanni viselkedéselemző és asztrológus előrejelzései a hétre.

Az ősz közepén, a Skorpió havában számos kultúrában megjelenik az ősök tiszteletére, a velük való kapcsolódásra hívó ünnep.  A hagyományok úgy tartják, ahogy közeledünk hozzá, egy igen különleges időszakot élünk: ilyenkor a földi és a spirituális világot elválasztó határvonal egyre vékonyodik. Ez a hatás erőteljesebb álmokat, megérzéseket hozhat magával, ilyenkor jó saját energiaterünk védelmére is több figyelmet fordítani.
A Skorpió minősége azt üzeni: Élet és Halál kéz a kézben járnak. Belső, lelki utunk szemszögéből nézve jelentését felismerhetjük, hogy az újjászületés várva várt állapota csak a régebbi, korábbi énünk „halálával”. vagyis átalakításával, elengedésével lehetséges. Bármennyire is egyszerűen hangzik ez kimondva, az egyik legnagyobb kihívás: valójában

önmagunknak és azoknak a szokásainknak, megoldásainknak kell búcsút inteni, amelyek egész eddig a biztonságot jelentették, az előrehaladást segítették.

Ez nem könnyű, nem egy máról holnapra meghozott döntés kérdése, hanem egy lassú, türelmes folyamat, rengeteg öngondoskodással és önegyüttérzéssel, adott esetben külső segítségkéréssel megtámogatva.

Fotó: Getty Images

Lássuk, milyen üzeneteket hoznak a hét napjai:

Hétfőn, az ünnepek előestéjén a Bak Hold energiáiban köszönt ránk. A Bak szimbolikusan a múltba tekint: az energiák arra ösztönöznek minket, hogy álljunk meg egy pillanatra a mindennapi rohanás ellenére is. Ebben a rövid pihenőben a Hold együttállása Plútóval és a Jupiterrel való trigonja arra hív, hogy minden szinten ássunk le a gyökerekig. Tekintsünk vissza és tegyük fel magunknak a kérdést: Honnan jöttünk és hová tartunk? Kapcsolódjunk személyes múltunkkal, családi gyökereinkkel, hagyományainkkal, és vizsgáljuk meg személyes hitünk alapjait is! Mindezek számbavétele és tisztán látása felbecsülhetetlen érték: mint egy biztosítókötélként szolgál majd, ha az előttünk álló út rögösnek látszik.

A Hold a keddi napot már a Vízöntő jegyében állva indítja el, és feszült kapcsolatba kerül a Skorpió Vénusszal. Szilárd minőségű jegyek által mindketten a biztonságra és stabilitásra vágynak, de teljesen másként törekednének ennek megvalósítására. A Skorpió Vénusz azt mondja: biztonság, ha a legmélyebb érzelmeket is ismerem. A Vízöntő Hold üzenete: a racionális hozzáállás az egyetlen, amitől biztonságban érzem magam. Energiáik összeegyeztetés kihívással teli, de nem lehetetlen: a mély érzelmeket megvizsgálva képesek lehetünk a megértés szintjére hozni kapcsolódásaink dinamikáit, felismerni a „Miért?”-eket, és így megtalálni a választ a „Hogyan tovább?” kérdésünkre. A kapcsolódás és függetlenedés témáiban arról mesélnek, hogy a gyökereinkhez úgy is hűek maradhatunk, ha a felmenőink által teremtett értékeket átmentése mellett bátran nemet mondunk arra, ami a fejlődésünk útjába állna. 

Szerda hajnalban a Vízöntő Hold eléri a Szaturnuszt: a lázadás és a megszokotthoz való ragaszkodás energiái egyszerre vannak jelen. Arra hívnak, nézzük meg, mik azok a dolgok életünkben, amelyek már inkább korlátoznak, mintsem segítenek minket.  Vegyük számba azt is, mi lehet az, ami a jelen kényelmetlensége ellenére mégis csak a javunkat szolgálja hosszú távon.  Nehéz érzéseinket most sokkal jobban érezhetjük, és erős lehet a hívás arra, hogy a gondolatokkal próbáljuk elterelni róluk figyelmünket. Az esete folyamán a Halakba lépő Holddal azonban már nem kerülhetjük el az érzelmek tengerén érkező hullámokat.

Elnyomásuk helyett érdemes megvizsgálni, milyen gondolatunk, hitrendszerünk, hozott mintánk lapul meg az érzelmeinktől való elzárkózás választása mögött. 

A Halak Hold csütörtökön egy trigont vet a Skorpióban haladó Merkúrhoz, Naphoz és Vénuszhoz. A lezárás, a hit és a spiritualitás, az igaz-tiszta szeretet energiáit megmozgatva segíti azokat a folyamatainkat, amelyekben az elfogadás-elengedés témája van jelen.  A trigon típusú kapcsolódási minőség azonban nem válogat, mindennek szabad utat nyit: amennyire támogathat most a gyógyulásban, ugyan annyira hozhatja magával az illúziók építését és a szembesülés elől való menekülést a különböző elkerülési stratégiáink segítségével. A fókuszunk és figyelem energiánk irányítása segíthet minket megélésében. Érdemes azt is szem előtt tartani: nem kell mindig pozitívnak lenni, emberi létünknek szerves része a teljes érzelmi skála. Ugyan olyan szerepe van a negatívnak címkézett érzéseinknek, a dühnek és a haragnak, mint a pozitívak közé sorolt örömnek és hálának. A cél, hogy ezeknek minél egészségesebb, a fejlődésünket szolgáló módon adhassunk teret; miközben nem okozunk kárt másoknak. 

Pénteken még a Halakban járó Holddal nyitjuk a napot. A Hold-Neptunusz együttállása intuitív tevékenységekre, a megérzéseinkkel és álmainkkal való munkára ösztönözhet minket. Érezhetjük, hogy nagyobb az igényünk a befelé fordulásra, az egyedül létre. Ideje az öngondoskodásnak és az önegyüttérzés gyakorlásának. Ha másokkal kapcsolódnánk, érdemes körültekintőnek lennünk: a nap második felében már a Hold- Mars kvadrát, majd a Hold-Jupiter együttállása érvényesül. Érzelmi reakcióink erőteljesebbek lehetnek, könnyen megeshet, hogy egy-egy problémát sokkal nagyobbnak érzékelünk a valóságnál. Ezzel együtt a feszültség szintje mindenkiben megnövekedhet, így jobba vitás helyzetek rendezését későbbre hagyni.

A hétvége energiáit alapvetően a szombati nap által hozott változás határozza meg: a Vénusz elér a Szaturnusz-Uránusz erőterébe, szemben áll az Uránusszal. Ez a hatás egészen a jövő hét elejéig, elkísér minket. Energiájuk arra ösztönözhet minket, hogy felismerjük életünkben azokat a helyzeteket, amelyek során még mások értékrendje és elvárásai alapján irányítjuk életünk. A Kosban járó Holddal együtt azt üzenik:

Ideje hogy megtaláld saját utad! Ideje, hogy rálelj saját, belső iránytűdre! Ideje, hogy merj nemet mondani és saját belátásod szerint cselekedni!

A Kos tüzes energiáiban mégis jó néha emlékeztetni magunk: nem kell semmit siettetni. Régi megszokásaink, szerepeink, megoldásaink lépésről lépésre is levethetjük, majd elkezdhetjük szép lassan felölteni új énünk ruháját.

Kiemelt kép: Getty Images/nőklapja.hu