Megint rettentő kellemetlen videóval jelentkezett Madonna

Madonna sosem megy a szomszédba egy kiadós polgárpukkasztásért, az utóbbi hetekben pedig a szokásoshoz képest is magasabb üzemmódba kapcsolt. Rajongói legnagyobb örömére és megrökönyödésére.

A 64 éves énekesnő az elmúlt hetekben igazán nem fukarkodik a megosztó posztokkal: nehezen értelmezhető, indokolatlanul erotikus edzővideó egy térdig érő ezüst csizmában, topless fotó és meglehetősen közönséges, heves csókjelenetek kilógó tangákat villantó vágóképekkel, hogy csak a legutóbbiakat említsük. Bár az énekesnőt egész pályafutása során excentrikus és szándékosan polgárpukkasztó viselkedés jellemezte, sokan úgy érzik, hogy a popdíva az utóbbi időben egyre inkább önmaga paródiájává válik, és a posztjaiban megjelenő szex immár a tiszta feltűnősködésről szól.

Tátika

Legutóbbi posztjában viszont se különösebb villantás, se jelentősebb vonaglás nincs,

a bejegyzés mégis madonnásan bizarr, az arra érkező kommentek pedig ismét inkább negatívak, mint rajongásról szólók.

A szóban forgó bejegyzésben Madonna tulajdonképpen egészen hétköznapi  tevékenységet űz, olyasmit csinál, amit manapság nagyon gyakran látni a közösségi médiában: egy ismert dalra tátog. Akik fel szoktak néha tévedni a TikTokra, bizonyára számtalan ilyen, jobb és kevésbé sikerült videót láttak már. Bár mindenféle életkorú TikTokker készít hasonlót, a trend alapvetően a fiatalok sajátja, akik a dalrészleteket többnyire saját élethelyzetükre való utalással egészítik ki. A Like a Virgin, a Material Girl és a Vent énekesnője meglepő módon egy meglehetősen explicit hip-hop nótát választott a tátogáshoz, Baby Keem egyik számát szájszinkronozta a rövid videóban. A kiragadott dalrészlet felütése elég erős, szabad fordításban valahogy így hangzik: „Beverték már valaha a ki***ott képedet? Hogy mondod? Hogy nem? Oké, akkor várj csak, ri**nc!…”  Madonna az egész videót is ez utóbbi fenyegető félmondattal posztolta a közösségi oldalára:

A szöveg önmagában is elég meredek és agresszív, igazán értelmezhetetlenné viszont az előadásmód és Madonna megjelenése teszi a dalrészletet. A produkcióhoz az énekesnő haját két copfba fogta, egy áttetsző felsőt, kigombolt farmert, rengeteg vastag láncot és egy fűzőt visel, miközben lehajtott fejjel, alulról fölfelé néz a kamerába, ijesztő fintorok kíséretében.

A tájékozatlan néző azt hiheti, még tart a halloween, az énekesnő ugyanis ebből a perspektívából kifejezetten félelmetes, a kommentelők egy része szerint nem is olyan halványan emlékeztet Pennywise-ra, a bohócra, Stephen King egyik legfélelmetesebb karakterére. Éneklés közben ráadásul egyszer csak minden átmenet nélkül az ágyon fekve találjuk…

Aggodalom

A videó több ezer lájkot kapott, ami Madonna rajongóinak számát tekintve nem meglepő, sőt, inkább szerény szám, ugyanakkor a kommentek döntő többsége kifejezetten negatív, és többen aggodalmukat fejezték kis az énekesnő mentális állapota kapcsán is.

„A zenéden nőttem fel, az idolom voltál. Kérlek, hagyd abba ezt a bizarr viselkedést” – írta egyikük.

„A régi Madonnát csodáltam, ennek a mostaninak viszont sajnos teljesen elment az esze” – tette hozzá egy másik követő. 

„Évekig a legnagyobb rajongója voltam Madonnának, annál is fájdalmasabb ezt a mélyrepülést látni” – fogalmaznak az egyik legutóbbi komment, és a hozzászólások többségén azért átjön, hogy valódi rajongók valódi aggodalmait fejezik ki.  

„Mint rajongó, aki őszintén szeret téged, szeretnék egy kritikát megfogalmazni. Imádom a lázadó természetedet, és gondolom, hogy minél több ember ír negatív megjegyzést, annál inkább ontod majd ezeket a videókat. De

sokkal jobb lenne, ha ezt a lázadást produktívabb módon használnád,

például megint jó értelemben ellentmondásos zenét csinálnál, hogy felhívd a figyelmet az emberi jogi problémákra. A VICE interjúd például egyszerűen lenyűgöző. Nagyon intelligensnek látlak, amikor a világban zajló dolgokról beszélsz, de úgy érzem, hogy ezek a videók beárnyékolják a valódi és tényleg ellentmondásos karrieredet. Kérlek, vedd figyelembe!” – fogalmazott egy egyébként lelkes rajongó. 

Madonna posztja egyébként azután született, hogy az énekesnő nemrég arról is beszélt, hogy amikor korábban megszégyenítették, vagy le akarták nyomni nem megfelelő viselkedése, vagy fellépőruhái miatt, tulajdonképpen a ma sztárjai számára kövezte ki az utat. 

„Ma már Cardi B  nyugodtan énekelhet a WAP-járól (wet ass pussy), Kim Kardashian bármelyik magazin címlapját díszítheti a meztelen fenekével, Miley Cyrus pedig jöhet, mint a rombológolyó. Szívesen, ku**ák” – üzente.

A régi Madonna

Hogy a jövőben többet látjuk-e az énekesnőt hip-hopot syncelni, nem tudni, a rajongók többségével egyetértésben azonban mi jobban örülnénk, ha Madonna ismét énekesnőként, véleményvezérként és fontos ügyekért kiállva alkotna maradandót. Addig is, míg ez nem történik meg, emlékezzünk vissza azokra az időkre, amikor mindez mindenféle erőlködés nélkül, zsigerből ment a nagyszerű énekesnőnek. 

Kiemelt kép: James Devaney/GC Images