A divatikon téli ruhatára mai szemmel is trendi.

Dollármilliomosok lánya, ünnepelt filmsztár, monacói hercegné – Grace Kelly irigylésre méltó életet élt (1982-ben bekövetkezett tragikus haláláig). A világosszőke haja, hófehér bőre és hűvös természete miatt a jéghercegnő becenevet kiérdemlő amerikai hírességnek a ruhatára is irigylésre méltó volt. Grace Kelly tévedhetetlen és kifinomult stílusérzékével a hatvanas évek szépségideáljának megtestesítője lett: divatba hozott többek között olyan elegáns kiegészítőket, mint a fehér kesztyű vagy a sikkes turbán. Hogy az Hermės divatház Kelly táskájáról ne is beszéljünk, amelyet miatta neveztek át…

„Minden, amit viselt, olyan elegánsnak és olyan összeszedettnek hatott, magabiztos stílusával túlragyogott mindenkit, aki a társaságában volt – még a karizmatikus férjét, Rainier herceget is”

– írták róla a Vogue-ban.

Most, a tél közeledtével a kabátos képeit nézegetjük ámulattal: míg a legtöbben Michelin-babának érezzük magunkat a hideg hónapokban, a színésznőből lett hercegné New York utcáin, a svájci Alpokban és Monte-Carlóban is lehengerlően nézett ki téli szereléseiben.

1953

Fotó: Sunset Boulevard/Corbis via Getty Images

A John Ford rendezte Mogambo forgatásán egy vállán rojtozott szövegkabátot viselt, melyet az A-vonalú szabás tett igazán nőiessé.

1955

Fotó: API/Gamma-Rapho via Getty Images

A cannes-i filmfesztiválon kollégája, Jean-Pierre Aumont társaságában. Milyen elegáns tud lenni, ha a kabátot csak a vállunkra terítve viseljük, igaz?

1956

1956: Louis Armstrong és Grace Kelly (Fotó: Michael Ochs Archives/Getty Images)

Íme a remek példa, hogy ha kapucnis kabátot keresünk, nem csak sportos fazonokban gondolkozhatunk. Grace Kelly bal oldalán Louis Armstrong dzsessztrombitás, akivel a Gazdagok és szerelmesek című filmben dolgozott együtt.

1956

Fotó: API/Gamma-Rapho via Getty Images

A színésznő egy transzatlanti járat lépcsőjén az ötvenes évek egyik legnépszerűbb kabátfazonjában. Hát nem tündéri a kerek gallér?

1957

Fotó: Getty Images

Grace és férje, Rainier a Monacói Színházban. A hercegné az alkalomra egy selyembrokát kabátot viselt, egyértelműen az A-vonalú, hosszú, de kecses bokáját láttatni engedő fazonok voltak a kedvencei.

1959

Fotó: Lee Lockwood/Getty Images

Grace Kellyt édesanyjával, Margaret Kellyvel New York utcáin sétálva kapták lencsevére ebben a tökéletes szettben, amelyben minden passzol mindenhez. Kabátja és turbánja ugyanabból a halszálkás szövetből készült – és a már említett fehér kesztyű sem maradhatott el.

1960

Fotó: Keystone-France/Gamma-Keystone via Getty Images

Hároméves kislányával, Karolina hercegnőnel a svájci Gstaad síközpontjában. A steppelés 2022 telén is kifejezetten divatos, bőrkesztyűvel és napszemüveggel viselve mi is hercegnőnek érezhetjük magunkat.

1965

Fotó: Keystone-FranceGamma-Rapho via Getty Images

A hercegi család a svájci Schönriedben szánkózik. A hercegné talpig feketében, oversized poncsója kellőképpen meleg, ugyanakkor szabad mozgást biztosít neki.

1970

Fotó: Henri Bureau/Sygma/Corbis/VCG via Getty Images

A teljes család balról jobbra: Albert, Karolina, Stefánia, Rainier és Grace Gstaadban. A hercegné irhakabátot húzott, amelyet selyemkendővel tett nőiesebbé.

1977

Fotó: Ron Tom/NBCU Photo Bank/NBCUniversal via Getty Images via Getty Images

Grace Kelly híres volt nádszálkarcsúságáról, alakját egy derékban megkötős moherkabáttal is gyönyörűen tudta hangsúlyozni.

Téli ruhatárát alaposan szemügyre véve eljátszottunk a gondolattal, hogy a színésznő-hercegné vajon milyen kabátot viselne szívesen 2022 telén. Íme tíz elegáns, nőies és különleges darab:

Galéria | 10 kép

Kiemelt kép: Getty Images