A horoszkóp is tehet a hangulatingadozásokról.

Néha nem igazodsz ki a főnöködön, hiszen előző nap még olyan jó fej volt, most meg alig mersz bekopogni az irodájába? Vagy pont így vagy a testvéreddel, legjobb barátoddal? Tegnap rád csapta a telefont, ma reggel pedig megjelent egy zacskó friss kiflivel a bejáratodban? Gondoltad volna, hogy a horoszkópjuk is tehet a hangulatingadozásaikról?

Mindenkinek van a környezetében szeszélyes ember, igazából a saját habitusunk befolyásolja, hogy hatással van-e ránk, ha hol ilyen, hol olyan kedve valakinek. Amennyiben érzékenyebbek vagyunk, nem árt felkészülnünk, hogy már előre tudjuk, kivel hányadán állunk. Íme három csillagjegy, amelyiknél alapból számíthatunk rapszodikusságra.

Rák

Bár az egyik legnépszerűbb csillagjegy, alapvetően békés, barátkozó, nyitott, és imádja a családját, azért a hullámzó hangulat osztásánál kétszer állt sorba. Lehet, hogy egy munkahelyen vagy kevésbé ismerős és biztonságos közegben ez nem is nyilvánvaló, de otthon bizony mindenki tudja a Rákról, hogy van olyan, hogy bal lábbal kel fel. És ha ez így történik, akkor szinte semmi nem tudja kimozdítani aznapra ebből a vészjósló hangulatából. Borúsan látja a világot, beleköt az élő fába, néha kicsit pityereg is. Amit tehetünk: megölelgetjük, és biztosítjuk róla, hogy szeretjük, és nekünk az a legfontosabb, hogy neki jó kedve legyen. Esetleg elesünk a saját lábunkban? Na azon nagyon nagyot tud nevetni a Rák, és egy pillanat alatt elillan a rossz kedv.  

Szűz

A Szűz nagymestere önmaga hergelésének. Hiába tudja az eszével, hogy a legfontosabb dolgok rendben vannak, akkor is motoszkál benne egy „de”, vagy egy „mi van, ha”, és az rendre megbélyegzi a hangulatát. És nem elég, hogy az ábrázatán látni, hogy valami nem stimmel vele, de még rákérdeznünk sem kell, biztos, hogy akarva-akaratlanul kapunk a hangulatából mi is egy adaggal. Ha kérdezünk, ha állítunk, jól érvel, így biztos, hogy nem lehet igazunk – tehát nem tudjuk kibillenteni a hangulatából, legfeljebb mi is feszültek leszünk. Annyit tehetünk, hogy elmondjuk neki, tudjuk, hogy előbújt belőle a szorongó Szűz, de mi mivel kedveljük és szeretjük, kivárjuk, hogy megnyugodjon, sőt garantáljuk, hogy minden rendben lesz.

Kos

A Kos kedvét egy pillanat alatt elronthatja bárki és bármi, és olyankor nemcsak sértődött vagy szomorú ábrázattal jár-kel, hanem fel is csattan, és jajj annak, aki a környezetében van. Vitatkozik, veszekedik, és még csak nem is halkan. Családi, baráti körben már kitapasztalták a szerettei, hogy érdemes teljesíteni az aktuális kívánságát, hogy azonnal minden visszabillenjen a rendes kerékvágásba. Munkahelyen, egyebütt nem biztos, hogy ez a módszer működik, éppen ezért a Kos az évek folyamán tapasztalati úton kissé finomodik, visszafogottabb lesz. Ha a hangulata el is romlik a semmiből, már tudja kezelni, kicsit kordában tartani – ezt tapasztalja édesanyja, párja, jó barátja is, így kicsit leereszthetnek mellette, de csak addig, míg a semmiből új erőre kap. Akkor viszont még örülnek is, hiszen hogy hiányzott a régi mogorva Kos!