Nők Lapja születésnapi kvíz: Mindent tudsz a lap ikonikus munkatársairól?

Nemcsak nyomtatott kiadásunkból érkezett meg az ünnepi szám az újságosokhoz, lapunk online felületén is születésnapozunk: képzeletbeli tortáján újabb gyertyát fújhat el Magyarország legpatinásabb magazinja, a Nők Lapja.

Az elmúlt évtizedekben nemcsak a magyar háztartások mindennapjainál volt ott az újság, de nagy idők nagy tanújaként átélt válságokat, forradalmat, Kádár-korszakot, rendszerváltást és az elmúlt évtizedek elképesztő ütemű változásait is, miközben folyamatosan törekedett a megújulásra és az értékek megőrzésére is. Az elmúlt évtizedek lapszámait végigböngészve hű korrajzot kapunk társadalmi és gazdasági átalakulásról, ízlésünk változásáról, a magyar nők, férfiak, családok legjellemzőbb kihívásairól és arról is, minek tudtunk együtt örülni még a legnehezebb időkben is. 

A Nők Lapja által felhalmozott kulturális tőke alfája és ómegája kétség kívül az a szerzőgárda, melynek tagjai garanciát jelentenek a kiváló színvonalú és emberközeli újságírásra. Manapság különösen értékes minden, ami példát mutat elhivatottságból, alázatból és szakmai felkészültségből, a Nők Lapja nagyjainak pályája pedig éppen ilyen példaértékű. Sokan nőttek fel rajtuk, mások együtt léptek nagyszülői korba velük  – így vagy úgy, de a magyar családok jelentős részének életében fontos szerepe volt a magazinnak és szerzőinek. 

Lapunk ikonikus egykori és jelenlegi szerzőiről (a formátum sajátossága miatt messze nem mindegyikükről  – maradjunk abban, hogy lesz még folytatás) kérdezzük olvasóinkat és bízunk benne, hogy velük együtt kívánjuk fülig érő szájjal: Boldog születésnapot, Nők Lapja!

Kiemelt Kép: Nők Lapja

Kvíz: Mindent tudsz a szülinapos Nők Lapja legendás szerzőiről?

Szülinaposnak lenni jó, de legalább ilyen örömteli osztozni az évfordulós örömében, erre hívjuk most olvasóinkat. 10 könnyed, de nem is olyan könnyű kérdéssel kívánunk boldog születésnapot a Nők Lapjának!