Az elegancia-tanácsadó 5 tippje a sikkes megjelenéshez

A kevesebb néha több elve az elegáns öltözködés egyik alapszabálya.

Mit visel egy sikkes nő? Az elegáns stílus nem olyasmi, amit egyik napról a másikra magunkévá lehet tenni, sőt nem is olyasmi, amit pénzért meg lehet venni. Aggodalomra azonban semmi ok, ma már úgynevezett elegance coachok, vagyis elegancia-tanácsadók segítségét is kérhetik azok, akik úgy érzik, nem elég kifinomult a megjelenésük. A TikTokon, Instagramon és YouTube-on egyaránt népszerű, németországi tartalomgyártó, Level Blue is elegance coach, és örömmel ad tanácsokat követőinek az időtálló kapszulagardrób kialakításától a sikkes őszi outfitekig mindenben, de kifejezetten olyan videói is vannak, amelyekben azt ecseteli, mit ne tegyünk, ha elegánsnak akarunk tűnni.

Viszlát, trendek!

Level Blue egyik örökérvényű tippje, hogy ne hajszoljuk a múló trendeket, és ahelyett, hogy szezonról szezonra éppen divatos darabokat vásárolnánk, invesztáljunk minőségi, klasszikus holmikba. „A klasszikusokra koncentrálj, ne a trendek után fuss – mondja, és hozzáteszi: – A legtöbb trend olcsónak és ízléstelennek hat. Videójában egy erősen szaggatott farmer és haspóló kombinációját hozza fel rossz példának.

Balra Olivia Culpo influenszer, jobbra a párizsi divathét egyik vendége (Fotó: Getty Images)

„Ha időtlen darabokba fektetünk, a megjelenésünk garantáltan letisztult és összeszedett lesz” – magyarázza, majd minimalista, semleges színpalettájú outfitekkel példázza állítását.

Láthatatlan smink

Level ezután a szépségápolás területére evez. „Ne vidd túlzásba a sminket, fókuszálj inkább a hajformázásra! Kifinomult megjelenést kölcsönöz, mégsem tűnik erőltetettnek.”

Balra Ellie Goulding énekesnő, jobbra Xenia Adonts influenszer (Fotó: Getty Images)

Persze az elegancia-tanácsadó is jól tudja, hogy nehéz ellenállni a közösségi médiába hétről hétre berobbanó sminkújdonságoknak, de szerinte a természetes, úgynevezett no-makeup makeup bárminél üdítőbb látványt nyújt.

Márkajelzések nélkül

Az öltözködésre visszakanyarodva azt tanácsolja, hogy óvakodjunk minden olyan ruhadarabtól, amelyről ordít, hogy milyen márka, mert mondjuk tele van nyomva logókkal. Példának Hailey Bieber egyik szettjét hozza fel, amelyen a modell egy Louis Vuitton logós kabátot visel. „Az ilyesmik helyett a megjelenésünket inkább jó minőségű selyem- vagy kasmírsállal, bőrkesztyűvel vagy gyapjúkalappal dobjuk fel – márkajelzések nélkül” – mondja Blue Level, majd alternatívákat mutat a telelogózott táskákra is.

Balra Alexandra Lapp influenszer, jobbra Julia Haghjoo kreatív igazgató, modell (Fotó: Getty Images)

„A minőségi kiegészítők magukért beszélnek, nincs szükségük hangos marketingre.”

Csínján az ékszerekkel!

A kiegészítők terén maradva az elegance coach az ékszerviselési szokásainkhoz is ad tippeket. „Válassz finom, minimalista ékszereket.” Majd magyarázatát úgy folytatja, hogy mindegyik ékszertípusból legfeljebb egyet viseljünk: egy nyakláncot, egy karkötőt, egy pár fülbevalót és egy kezünkön maximum egy gyűrűt.

Balra Ciara énekesnő, jobbra Tamara Kalinic influenszer (Fotó: Getty Images)

Blue Level ellenzi a nyakláncok és a fülbevalók halmozását, mint mondja: „A kevesebb több, ha eleganciáról van szó.”

Fullasztó illatfelhő helyett

5 módja, hogy könnyedén sikkes és összeszedett legyen a megjelenesünk című videóját egy parfümválasztásra vonatkozó tanáccsal zárja. „Ne fújj magadra egy halom parfümöt – javasolja. – Inkább zuhanyozz le indulás előtt.” Az elegancia-tanácsadó szerint a dezodor- és a testápoló-használatra kellene fókuszálnunk, hiszen a cél az, hogy tiszta és friss illatunk legyen, és éppen csak érződjön a parfümünk.

Blue Level videóját már több mint háromszázezren látták a TikTokon, a kommentszekcióban pedig nem győznek hálálkodni neki a tippekért és egyetérteni vele. „Imádom ezt a videót. Tovább fogom küldeni a fiatal, elegáns lányomnak” – írja egyikük. „A nagymamám is mindig azt mondta, hogy »ne aranyozd be a liliomot«” – utalt egy másik felhasználó arra, hogy felesleges mindent magunkra aggatni, ne nyomjuk el a természetes szépségünket.

Kiemelt kép: Getty Images