Csak mélyen a zsebünkbe kell nyúlni hozzá...

Mostantól bárki beköltözhet a brit uralkodó egyik magánlakásába, mivel II. Erzsébet úgy döntött, hogy kiadja egy a sandringhami birtokon lévő ingatlanát az Airbnb-n. A Garden House nevű, négy hálószobás házban legfeljebb nyolc vendéget lehet fogadni, és éjszakánként 237 és 354 font (108 ezer Ft és 161 Ft) közötti összegbe kerül.

A bérleményt, amely korábban Őfelsége főkertészének otthona volt, nem meglepő módon gyönyörű kert veszi körül, és ez a legközelebbi ingatlan Sandringham House-hoz, ahol a királynő minden télen eltölt nagyjából két hónapot. (A hagyományos karácsonyi vacsora és családi találkozó is itt szokott lenni, mint ahogyan az a Spencer című, Dianáról szóló filmben is történt.)

A kibérelhető ház kétszintes, és a királyi gyűjteményből származó, korábban királyi rezidencián használt darabokkal van berendezve. A tágas konyha klasszikus Aga sütővel büszkélkedhet, és külön étkező, fogadószoba és egy kertre néző társalgó is a vendégek rendelkezésére áll. A hálószobák közül kettő king-size ággyal van berendezve, míg a többi két különálló ággyal.

A hivatalos, fallal körülvett kert mellett, amelyben az ingatlan található, a háznak saját, nem hivatalos kertje is van, ahol szintén pihenhetnek a vendégek.

Azok, akik ezt a bérleményt választják a kikapcsolódásuk színhelyéül, a sandringhami kávézó, valamint a helyi park is sétatávolságra lesz. „A gyerekek imádni fogják az összes szabad teret, ahol barangolhatnak, valamint a nagy kalandjáték területet is. Mindez mindössze egy rövid autóútra van a lenyűgöző észak-norfolki partoktól, amelyet gyönyörű, pipacs- és levendulamezők szegélyeznek, és olyan nyugodt részek is találhatóak errefelé, amelyek ideálisak sétához és kerékpározáshoz. 

Emellett számos tipikus angol falu is szegélyezi az ingatlan környékét, kocsmákkal és bájos tavakkal.” – áll a hirdetés leírásában. Ráadásul a birtokon található a Sandringham Kiállítási és Közlekedési Múzeum is, amely otthont ad az első olyan gépkocsinak, amely a királyi család egyik tagjának tulajdonában volt.

Nem ez az első alkalom, hogy az uralkodó bérbe adja ingatlanát nyaralóknak: a királynő skóciai birtokán, Balmoralban (ahol Őfelsége a nyarakat tölti) több nyaraló is található, az árak heti 555 font és 1620 font 253 ezer Ft és 738 ezer Ft) között mozognak.

Kiemelt kép: Jonathan Brady – WPA Pool/Getty Images