Károly hercegnek megvan a véleménye sorozatbéli karakteréről

Végre elárulta a véleményét a The Crown című sorozatban róla mutatott képről...

A királyi család számos tagja elismerte már, hogy nézi a Netflixen futó, hihetetlenül nagy sikernek örvendő drámát. A Hello! magazin szerint Erzsébet királynő unokája, Eugénia brit királyi hercegnő (András yorki herceg és Sára yorki hercegné lánya), valamint Eduárd herceg és felesége, Zsófia wessexi grófné is nézi a sorozatot – Harry herceg pedig a The Late Late Show with James Corden tavalyi adásában véleményét is kifejtette róla. „(A sorozat) Egy megközelítőleges képet ad az életmódról és annak a súlyáról, amikor a kötelességet és a szolgálatot a család és minden más elé kell helyezni, valamint hogy mindennek milyen következményei lehetnek” – fogalmazott anno a sussexi herceg. 

Károly herceg felesége, Kamilla cornwalli hercegné márciusban, a Clarence House-ban tartott nőnapi fogadáson még az őt alakító színésszel is találkozott. Emerald Fennell a sorozat harmadik és negyedik évadában játszotta el Kamilla karakterét, minderre pedig a hercegné még az eseményen adott beszédében is kitért humorosan. „Nagyon megnyugtató a tudat számomra, hogy amennyiben valamelyik pillanatban leesnék a pódiumról, a fiktív alteregóm itt van, hogy átvegye a helyem. Szóval, Emerald, állj készenlétben!” – nevettette meg közönségét Kamilla. 

Legutóbb pedig nem másról, mint Kamilla férjéről, Károly hercegről derült ki, hogy számos családtagjához hasonlóan bizony ő is képben van a sorozatot illetően. Mindezt Anas Sarwar skót politikus a Daily Mailnek kotyogta ki az idei Edinburgh Festival Fringe művésztalálkozón. Sarwar elmesélte, hogy a herceg tavaly egy rendezvényen mutatkozott be úgy a parlamenti képviselőknek, hogy „Odajött és azt mondta: »Helló, örülök, hogy megismerhetem Önöket. Közel sem vagyok olyan, mint amilyennek a Netflixen ábrázolnak«” – emlékezett vissza a férfi az esetre. 

A fiatal Károly herceget Josh O’Connor alakította a sorozat harmadik és negyedik évadában, a színészt pedig ezen alakításáért Emmy– és Golden Globe-díjjal is jutalmazták. 

A következő évadokban a középkorúvá érett herceg karakterét Dominic West formálja meg. Az új epizódok idén novemberben debütálnak majd a Netflixen. 

Kiemelt kép: Károly herceg 2022. július 29-én, Skóciában – Andrew Milligan – WPA Pool/Getty Images