Itt a szemüvegkollekció, amellyel SNI-s gyerekeket nevelő családoknak segíthetünk

A szemüvegek és napszemüvegek szimbolikus üzenetet is hordoznak. Gyakran felmerül ugyanis a kérdés, hogy tényleg látjuk-e egymást, és legfőképpen azokat, akik esetleg mások, mint mi. Erre szeretné felhívni a figyelmet a Szemes x KIKAPCS. kollekciója.

Az együttműködés célja a KIKAPCS. Alapítvány munkájának népszerűsítése,. A KIKAPCS. különféle programok által könnyíti meg a sajátos nevelési igényű (SNI) gyermekeket nevelő családok életét. Küldetésük, hogy kedvezményes kikapcsolódást és közösséget biztosítsanak ezen családok számára. Hiszen az SNI-s gyermeket nevelők többsége elszigetelten él, megszűnik számukra a családi és baráti támogató közeg. Ezen felül

a gyermekek fejlesztése nagyon sok anyagi költséget és időt vesz el az érintett családoktól, ami miatt nagyon kevés minőségi időt tudnak együtt tölteni. 70%-uk még sosem jutott el például nyaralni.

Mivel jó érzés – és persze nagyon fontos – egy szerető, támogató és elfogadó közösséghez tartozni, az alapítvány alapítói azt tűzték ki célul, hogy megpróbálak segíteni ezen családok életminőségén.

2022-ben 150 sajátos nevelési igényű gyermekkel rendelkező családnak biztosítottak közösséget és szállodai nyaralást, szakmai programmal egybekötve, jelenleg 15 szállodával építettek ki partnerséget Magyarországon. A nyaralások alatt lehetőséget nyújtanak, hogy ezek a családok is megtapasztalják a közösségbe való tartozás élményét, az együtt töltött minőségi időt, illetve arra is lehetőséget teremtenek, hogy az SNI-s gyermekek is barátokat szerezzenek. 

Segíts, hogy segíthessenek!

A Szemes és a KIKAPCS. közös kollekciója június 16-án mutatkozott be, és bárki számára elérhető az optikában. Mindegyik keret része a KIKAPCS. logó kékje, illetve a keretek szárán 4 speciális kromoszóma található, amely SNI gyermekeknél jelenik meg. „A KIKAPCS. által támogatott családok története csak súrolt, amikor állapotos voltam. El sem tudom képzelni, mivel küzdhetnek nap mint nap. Szerintem példát kell mutatnunk egymásnak, és hangot kell adjunk ennek, hogy ösztönné váljon az önzetlen segítségnyújtás. Fontosnak tartom, hogy a SNI gyermekek és családjaik érezzék, hogy igenis van helyük közöttünk, és értékesek! Kívánom, hogy a korlátaik köddé váljanak egy-egy KIKAPCSolódás alkalmával” – mondja Flórián Fanni a Szemes Optics tulajdonosa a kollaborációról.

A kollekció imitált mennyiségben szeptember végéig lesz elérhető a Szemes Optics budapesti üzletében.

A szemüvegeket Kutner István alkotta meg, aki már világhírt szerzett magának a Campbell Marson Hungary márkanév alatt. István minden egyes szemüveget egyedül és kézzel készít, így a viselőjének lehetősége nyílik arra, hogy maga dönthesse el a szemüveg színét, típusát és a felületi kezelését is. A Szemes x KIKAPCS. kollekció így igazán különleges darabokat kínál a vásárlóknak.

Csatlakozz Te is a KIKAPCSOLÓK Közösséghez és az Útlevél programhoz!

A KIKAPCS. Alapítvány céljainak eléréséhez és a szervezet fenntarthatóságához nagy szükségük van a kiszámíthatóságra, amelyet a rendszeresen adományozó támogatók biztosítanak, ők a KIKAPCSOLÓK közössége. A rendszeres adományoknak köszönhető, hogy hosszú távon is tudnak tervezni, és több éven át tudnak dolgozni azon, hogy segítsék a magyarországon élő sajátos nevelési igényű gyermeket nevelő családokat.  

Mindenkinek, aki részt vesz az Útlevél programban, 2-3 havonta exkluzív programokat biztosítanak, hiszen számukra nemcsak a családok, de a támogatóik körében is nagyon fontos a közösségépítés. Ezen felül pedig havonta aranyos történeteket és beszámolót küldenek a KIKAPCS. családok életéről, arról, hogy a támogatások segítségével milyen hatást értünk el. Ha úgy döntesz, segítenéd munkájukat, ezen a linken megteheted.

Kiemelt kép: KIKAPCS. X Szemes