Megőrül az internet ezért az 1500 forintos menyasszonyi ruháért

Napjainkban egyre több menyasszony fordul szembe az őrült költekezési szokásokkal – és igyekszik minél többet spórolni a nagy nap költségein.

Egy Jillian Lynch nevű TikTokker úgy döntött, nem hajlandó vagyonokat költeni arra a bizonyos fehér ruhára, hanem inkább járja négy napon át az ohiói turkálókat, csak hogy az elképzeléseinek leginkább megfelelő (árú) öltözékre bukkanjon.

Szerencséje volt az ifjú arának, ugyanis a bevásárló-körút során egy olyan, elefántcsontszínű Camila Coelho-alkotás akadt a kezébe, amely újonnan nagyjából 110 ezer forintnak megfelelő összegért elérhető az interneten – Lynch azonban a használtruha-boltban mindössze ennek töredékéért, 1500 forintnak megfelelő dollárért jutott hozzá a ruhához. 

@jilly_lynch

so happy with all these finds 🤍

♬ original sound - Jillian

A nő a vásárlás eredményét bemutató TikTok-videóban azt is megmutatja, hogy a ruhát, jóllehet secondhand boltban vásárolta, teljesen makulátlan állapotában találta – még az eredeti címkék is rajta voltak.  Lynch valószínűleg az évszázad üzletét kötötte ezzel a vásárlással, a ruha ugyanis még jól is mutat rajta!

Csak hab a tortán, hogy a videó szerint még a menyasszonyi cipőjéhez is rendkívül olcsón, nagyjából háromezer forintnak megfelelő összegért jutott hozzá. Lynch az első videóban még bizonytalanságát fejezte ki azt illetően, hogy valóban ezt a ruhát viselje-e majd a nagy napon (vagy tartsa meg csupán tartaléknak), de a következő bejegyzésében már láthatjuk, hogy valóban erre esett a választása.

Vőlegényével pompásan mutattak az esküvői fotózáson!

@jilly_lynch

♬ Put Your Head On My Shoulder - Paul Anka

A ruha végül kicsivel mégis többe került annál, mint amennyit a boltban fizetett érte az ara: az Insidernek adott interjújában Lynch elárulta, hogy rengeteg tanáccsal látták el a hozzászólók a ruhával kapcsolatban, így azt tökéletesítés céljából még elvitte az esküvő előtt egy varrodába, ahol a ruhát nem állítható vállpántokkal emelték meg, szűkítettek a derekán, és egy kis csipkével ki is pótolták az igen magas sliccelését.

Ezekért a módosításokért összesen nagyjából negyvenezer forintnak megfelelő összeget kértek Lynch-től, aki még így is elmondhatja magáról, hogy kevesebb mint ötvenezer forintból tökéletesen felöltözött az esküvőjére (ez azért nagy szó, mert a legtöbb magyarországi menyasszonyiruha-szalon jelenleg több százezer forintért adja bérbe mindössze egy napra ruháit).

Manapság egyre többen űznek sportot abból, hogy minél kevesebb pénzből minél csodásabb lagzit rakjanak össze maguknak – ez az ötlet pedig kutatások szerint még magára a bimbózó házasságra is jó hatással lehet! Bizonyos felmérések szerint a tartósan boldog házasságok közös ismérve ugyanis, hogy a kapcsolatban a takarékosság gyakran felülmúlja az extravaganciát. Mivel ma egy lakodalom átlagosan körülbelül hatmillió forintba kerül (ebből csak a ruha átlagosan hétszázezer forintot tesz ki), valóban célszerű kétszer is meggondolni, milyen költségekből tudunk lefaragni úgy, hogy mégis minőségi szolgáltatást kapjunk a nagy napon. 

Minden esküvőn az a legfontosabb, hogy az ifjú pár és a vendégsereg jól érezze magát – mindezt azonban pénzügyi aggodalmaskodás közepette nehéz megvalósítani, így mi is inkább arra buzdítunk mindenkit, hogy próbálja meg lagziját minél takarékosabban és a környezetet legjobban kímélve megszervezni! Egy milliókat kóstáló menyasszonyi ruha ugyanis valószínűleg nem ad annyit hozzá az esemény fényéhez, amennyi fejfájást okozhat a lagziért fizetőknek…

Kiemelt kép: Gandee Vasan/Getty Imges