Újragondolt retró finomságok a Nők Lapja Konyha júliusi számában

Megújított kedvencek vagy izgalmas újdonságok?

A galériára kattintva ízelítőt kaptok a lap tartalmából:

Galéria | 13 kép

Vannak olyan ételek, amiknek már az emlegetésekor is jóleső nosztalgia önti el a 80-as években, illetve előtte született embereket, akkor is, ha azok a fogások finoman szólva se voltak a gasztronómia csúcsai. Mindannyian emlékszünk a bélszínrolóra, amit boldogan ettünk főzelékfeltétként, a restikben és büfékben kapható fasírtos zsömlére, a nyári reggeleken feltálalt, paprikába töltött körözöttre vagy a meglehetősen gejl téli fagyira, amiért én is odavoltam, de most csak akkor enném meg, ha hetek óta megvonnának tőlem minden édességet, és végül adnának egy ilyet. Ha azonban valaki emlegeti, azonnal eszembe jut a gyerekkorom, a rengeteg szép élmény, és máris késztetést érzek, hogy felidézzem az akkori ízeket. Valószínűleg így jutott eszembe legújabb lapszámunk egyik témája is, amiben a retró kedvenceket tettük modernebbé, izgalmasabbá, ezekkel a finomságokkal már nyugodtan elő lehet rukkolni egy 2022-es kerti partin is.

Aki szereti a klasszikusok felturbózott verzióit, biztosan elkészíti majd lecsós receptjeink egyikét, és örülni fog a híres saláták újragondolt változatainak is. Természetesen nem akarunk mindent kényszeresen megújítani, a lángosokat például nagymamáink is így csinálhatták, ha nem is vesződtek ennyit a formákkal vagy éppen a feltétekkel. Ha valaki inkább a manapság divatos ételekre szavaz, imádni fogja a „pulled porkos” anyagunkat, és örülni fog zöldségekkel teli, gyorsan elkészíthető húsételeinknek is. A gyorsaság amúgy is az egyik fő szempont volt a receptek összeállításakor, hiszen ki akarna 30 fokban órákig a konyhában főzőcskézni?!

A forró napokra gondolva állítottuk össze hétvégi menüinket, amelyek között olyan három fogásos ebéd is akad, amihez még a tűzhelyet sem kell bekapcsolni! Készítettünk édes és sós hideg leveseket, és persze nem hiányozhatnak a jeges desszertek sem: házi fagylaltokat, jégkrémeket, tortákat egyaránt alkottunk.
Bízom benne, hogy mindenki talál a magazinban olyan receptet, ami maradandó élményt nyújt majd, és ha évek múlva újra elkészítjük az adott ételt, azonnal eszünkbe jut majd az idei nyár egy-egy szép pillanata!

Kajári Zsófia, főszerkesztő

Előfizetési lehetőség!
A Nők Lapja Konyha minden hónap első keddjén jelenik meg az újságosoknál. Ha kedvet kaptatok az olvasáshoz, és szeretnétek minden hónapban kézhez kapni a magazint, akkor kattintsatok az mc.hu oldalra, ahol előfizethettek a magazinra! 
Kövessetek minket a Facebookon is, ahol a legújabb receptek mellett sok más érdekességre is rábukkanhattok!