Tizenkét éves lány dobol majd a Foo Fightersben

Nandi Bushell igazi csodagyereknek számít zenei körökben, és hamarosan megélheti minden dobos álmát: egy hatalmas koncerten zenél együtt a zenekarral.

A világ egyik legsikeresebb rockzenekarával (Pálmai Anna egyik nagy kedvencével), a Foo Fightersszel játszhat együtt (ismét) az ifjú géniusz az együttes közelgő koncertjén, melyet a londoni Wembley Stadionban tartanak szeptember 3-án. A koncert nem csupán egy lesz a sok közül, hiszen a zenekar márciusban elhunyt dobosára, Taylor Hawkinsra emlékeznek vele. 

Nandi Bushellre 2018-ban figyelt fel először az internet népe (ekkor a dobos mindössze nyolcéves volt), majd a nagy felhajtás közepette a Foo Fightersszel is kapcsolatba került. A világhírű zenekar frontembere (aki maga is jó ismerője a cineknek és tamoknak, hiszen egykoron a Nirvana dobosaként kezdte karrierjét), Dave Grohl még viccesen párbajra is hívta a fiatal tehetséget – mely az utóbbi győzelmével zárult. Jutalomként a banda koncertezni hívta a kislányt, aki így tavaly augusztusban a Foo Fighters rajongói előtt léphetett színpadra Kaliforniában – Nandi Bushell ezt az alkalmat valóra vált álomnak nevezte. 

Nem sokkal később, idén márciusban azonban a zenekar első számú dobosa (és alkalom szülte énekese), Taylor Hawkins tragikus hirtelenséggel életét vesztette, ez pedig a zenekart, szeretteiket és a rajongókat egyaránt teljesen lesújtotta. Az egykori dobos hihetetlen népszerűségnek örvendett kedves természete és hihetetlen tehetsége miatt, így a zenekar úgy döntött, emlékkoncerttel tiszteleg a felejthetetlen zenekari tag emléke előtt. Erre az eseményre hívták meg vendégszereplőnek a tizenkét éves dobos csodagyereket, aki így a Wembley-ben mintegy kilencvenezer ember előtt zenélhet néhány hónap múlva. 

Nandi Bushell a Foo Fightersszel a zenekar koncertjén a színpadon, 2021. augusztus 26-án, Inglewoodban (jobb szélen az idén elhunyt Taylor Hawkins) (Fotó: Kevin Mazur/Getty Images for FF)

Persze nem ő az egyetlen vendégzenész, aki lerója tiszteletét a mindig mosolygós, csupa szív energiabomba Hawkins előtt, ugyanis a Foo Fighters rengeteg szakmabeli barátja, közöttük olyan ikonikus együttesek tagjai is játszanak majd az emlékkoncerten, mint a Queen, a Police, a Rush, az Oasis, a Pretenders vagy éppen a Queens of the Stone Age.

Nandi Bushell tehát ugyan szomorú ügy folytán, de ismét együtt játszhat példaképeivel – az elhunyt Hawkins pedig bizonyára boldogan nyugtázná, mekkora lelkesedéssel készül kis utódja a közelgő koncertre. A kislány így üzent a zenekarnak: „Mr. Grohl, megtiszteltetés Önnel együtt színpadra állni a hősöm és barátom, a legendás Taylor Hawkins előtt tisztelegve. A dobverőkkel, amiket tőle kaptam, keményebben fogok zúzni, mint valaha életemben! [A koncertet] Neked küldöm, Taylor!”

Kiemelt kép: Nandi Bushell 2021. szeptember 2-án, Londonban – Fotó: Karwai Tang/WireImage/Getty Images