„Minden, ami történt, rajzolta azt, aki most vagyok” – Címlapinterjú Pálmai Annával

A Nők Lapja Évszakok 2020-as őszi számának címlapinterjúja.

Az ország egyik legismertebb színészdinasztájába született. Édesanyja Szirtes Ági, nagyapja Szirtes Ádám, Kossuth-díjas színművészek, édesapja, Pálmai Zoltán pedig az ország egyik legismertebb rockdobosa. Ilyen örökséggel sokan nehezen birkóznak meg, de ő szülei nyomdokait követve a lehető legtöbbet hozta ki magából. Számtalan nagy, hálás szerepben láthattuk már a Katona József Színházban, ahogy a televízióban vagy a filmvásznon is. Legújabb filmje, a Dobó Kata rendezésében készülő El a kezekkel a Papámtól! kapcsán beszélgettünk vele családról, anyaságról, munkáról, szerelemről.

PRITZ PÉTER: Tudod, hogy egyidős vagy az első Apple Macintosh számítógéppel: 1984. január 24-én, egy nappal a születésnapod után dobták piacra az első Macet. Generációdról, az Y-ról azt mondják, hogy ti vagytok az első digitális bennszülöttek. Neked mennyire határozza meg az életedet a digitális világ?
PÁLMAI ANNA: Sajnos a karantén alatt sokat nyomkodtam a telefonomat, és amikor megnéztem, hogy mennyi időt töltöttem a Facebookon meg az Instán egy nap alatt, nagyon megijedtem. Úgyhogy inkább elkezdtem többet olvasni. Edith Eva Eger A döntés című regénye volt az első karanténolvasmányom, lebilincselő, csodálatos történet egy magyar nőről, akinek a második világháború borzalmai után mégis volt ereje újra megszeretni a világot és önmagát. Letehetetlen könyv. Visszatérve a számítógépekre, nem nagyon tudom őket használni, és nem vagyok egy „kütyüs” ember.

P. P.: És sorozatokat, filmeket hol nézel?
P. A.: Nemrég vettünk egy hatalmas tévét, és azon nézzük a Netflixet. A karantén alatt a The Crownt (A Koronát) és a La Casa del Papelt (A nagy pénzrablást) faltuk. Mindkettőben lenyűgöző színészek játszanak, simán meg lehet nézni 5-6 részt egyben, mert abbahagyhatatlanul izgalmasak.

P. P.: Az interjúdra készülve végignéztem az Alvilág című sorozatot, amiben az édesanyád, Szirtes Ági alakítja az anyukádat, és abban például a főszereplő, Balsai Móni simán hozza a nemzetközi szintet.
P. A.: Parádés színészek vannak ebben az országban is, naná! Ez nem is kérdés! Az Alvilág pedig különösen közel áll a szívemhez, mert Ujj Mészáros Károly rám osztotta Móni ártatlan, szelíd húgának szerepét. Jóllehet első ránézésre nem ez következik belőlem, ő mégis mellettem döntött. Hálás vagyok érte, sokat jelentett a bizalma, fontos munka volt!

P. P.: Térjünk vissza még egy kicsit az első napjaidhoz: azon a héten, amikor megszülettél, Amerikában az Owner of a Lonely Heart című YES-szám állt a slágerlisták élén, Angliában pedig a Frankie Goes to Hollywood Relax című szerzeménye. Előbbi egy kedves popdal, ami arról szól, hogy az ember a szívfájdalmai után is élje tovább az életét, a másik pedig egy vicces, polgárpukkasztó, provokatív dal, ami – mint később kiderült – a szexről szól. A videóklipjét, amiben az énekes nyíltan vállalja homoszexualitását, be is tiltotta a BBC meg az MTV. Melyik dal jellemezné inkább az életedet? A kedves, romantikus, vagy a vicces, provokatív?
P. A.: Remélem, mindez egyszerre. Ha már a zenéknél tartunk, nálam teljesen hangulatfüggő az, hogy mit hallgatok. Van, hogy reggel, amikor elindulok, a kocsiban Bartók Rádió szól, és Mozart. Később, ha futni megyek, Foo Fightersre pörgök fel, aztán jön egy kis Jennifer Lopez, meg Madonna vagy valami R’n’B – ami éppen jólesik. A rám erőszakolt zenét viszont gyűlölöm. Nem is ülök be olyan helyekre, ahol ordít a zene, és boltokból is hamar kijövök, ha ezzel találkozom, mert se gondolkodni, se beszélgetni nem lehet úgy, hogy üvölt valami monoton zaj. Ideges leszek tőle. Akárcsak a horrorfilmek zenéitől… Amiket különben szívesen nézek olykor-olykor.

P. P.: Abban például mi a jó?
P. A.: Imádom a jó pszichothrillereket, mint például a Bron (A híd) című sorozatot. Szeretek borzongani. Oldja a szorongásomat.

P. P.: Mik az első emlékeid?

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Ízelítő a cikk tartalmából
Mik az első emlékei?
Hogyan kezeli a párja azt a szuperaktív életet, amit színésznőként él?
Mi az, ami leginkább kikapcsolja?
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .