Váratlanul elhunyt a Vészhelyzetből ismert színésznő

Vasárnap reggel indult úszni, de onnan már nem tért haza a népszerű karakterszínész.

61 éves korában elhunyt Mary Mara, a Nash Bridges, Vészhelyzet, Különleges ügyosztály (Esküdt ellenségek: Meggyalázott áldozatok), a Kés/alatt és tucatnyi más tévésorozatból és filmből ismert színésznő. A New York állam rendőrségének közleménye szerint a nő vasárnap úszni indult, de valószínűleg belefulladt a St. Lawrence folyóba Cape Vincentben. 

Marát vasárnap reggel találták meg a folyóban a helyi tűzoltók és mentők a rendőrökkel együtt, miután a színésznő szerettei bejelentették, hogy eltűnt, és valószínűleg a vízbe veszett. Az előzetes vizsgálat ezt alátámasztotta, az alapján a nő valóban úszás közben fulladt a folyóba. A rendőrség közölte, hogy nincs jele idegenkezűségnek, és a halál hivatalos okának megállapítása érdekében boncolást végeznek. A nyomozás folytatódik.

A család szóvivője elmondta, hogy Mara a nővére syracuze-i nyaralójában tartózkodott, amikor a tragédia érte.

Mara 1989-ben debütált a The Preppie Murder című, televízióra készült filmben, főleg karakterszínészként dolgozott számos filmes és televíziós szerepben, valamint színpadon a Broadway-n és Los Angelesben. Első jelentős sorozatszerepe a Don Johnson-féle Nash Bridges  első két évadában volt, amelyben Byrn Carson felügyelőt alakította.

Fotó: Getty Images

A gyakran problémás karakterek összetett ábrázolására specializálódott, mint amilyen legismertebb szerepe: Loretta Sweet, a rokonszenves, lecsúszott prostituált és egyedülálló anya karaktere rendszeresen feltűnt a Vészhelyzetben.

Mara olyan sztárokkal játszott együtt, mint Michael J. Fox (The Hard Way, Mr. Saturday Night), Sandra Bullock (Szerelmi bájital), John Travolta (Zavaros vizeken) és Mandy Patinkin (Gyilkos elmék). Legutóbb a 2020-as Break Even című filmben szerepelt.

A színpadon 1989-ben Michelle Pfeiffer, Jeff Goldblum, Mary Elizabeth Mastrantonio és Gregory Hines mellett szerepelt a New York-i Shakespeare Fesztiválon a Tizenkettedik éjszaka című előadásban, 1990-ben pedig William Hurt társszereplője volt a Yale Repertory Theatre előadásában, Anton Csehov Ivanovjában.

Kiemelt kép: Getty Images