Ennyit változtak a Stranger Things szereplői hat év alatt

Te is a sorozat nagy rajongója vagy? Ha láttad az összes évadot (a 4. évad utolsó két epizódjára július 1-ig kell várni), akkor sejtheted, hogy nem volt könnyű dolga a Duffer testvéreknek. Mikor a sikersorozat indult, a szereplők még kiskamaszok voltak, mostanra azonban szinte mindegyik felnőtt. Nézd meg, mennyit változtak a kezdetek óta!

Sokadik nézettségi rekordját döntötte meg a Stranger Things, amit ha egyszer elkezdesz nézni, tuti, hogy nem tudod abbahagyni. A Netflix sikersorozatának 4. évada már a megjelenés hétvégéjén sok millió órányi képernyőidőt halmozott fel világszerte, jócskán túlszárnyalva Bridgertonék sikerét, azóta pedig még több rajongót szögezett a képernyőhöz. A rajongók türelmetlenül várják a befejezést, hisz az utolsó két epizód, melyek közül az évadzáró több mint kétórás lesz, július 1-jével kerül fel a kínálatba.

A nyolc epizódból álló első évad 2016 júliusában jelent meg a Netflixen. Rengeteg elismerést kapott amiatt, hogy rendkívül jól hozta az 1980-as évek filmjeinek hangulatát, de zenéjét, a rendezést, a forgatókönyvet is számtalan platformon méltatták. A kilenc epizódból álló második évad 2017 októberében érkezett, míg a nyolc részből álló harmadik évad 2019 júliusában. A koronavírus járvány miatt a 4. évadra 3 évet kellett várni, a gyerekek pedig gyorsan nőnek, így az egykor cuki szereplők már nem is annyira cukik – inkább nagyon is felnőttesek. Mutatjuk, hogy Millie Bobby Brown, Finn Wolfhard, Gaten Matarazzo, Noah Schnapp, Caleb McLaughlin,  és Sadie Sink mennyit változott az elmúlt 6 évben!

Millie, vagyis Eleven

Millie Bobby Brown 12 éves volt, amikor kezdődött a sorozat. A 18 éves színésznő igazi divatikonná vált, és már saját clean szépségápolási márkája is van, a Florence by Mills, amely egyébként itthon is kapható. A hatosfogat tagjai közül kétségkívül ő lett a legnagyobb sztár és szerepelt a legtöbb filmben eddig, a Sherlock Holmes húgáról szóló Enola Homest itthon is sokan nézték a Netflixen (hamarosan jön a film folytatása!).

Fotó: Getty Images/nőklapja.hu

Finn Wolfhard, vagyis Mike

Finn Wolfhardf 13 évesen bújt először Mike Wheeler bőrébe. Finn sok produkcióban szerepelt már a Stranger Things óta, és rendkívül sokat szinkronizál. A horrorrajongók láthatták például Stephen King Az című regényének legújabb, 2017-es filmverziójában is. A srác igaz Z generációs ikon lett, megkockáztatjuk, hogy Timothée Chalamet végre rendes kihívójára akad személyében!

Fotó: Getty Images/nőklapja.hu

Noah Schnapp, vagyis Will

Noah Schnapp még most is csak 17 éves, az első évad forgatásakor 11 volt. Filmes pályafutását 2015-ben kezdte Tom Hanks oldalán a Kémek hídja című Steven Spielberg-thrillerben, Roger Donovan szerepében, majd szintén ebben az évben ő kölcsönözte a hangját Charlie Brownnak a Snoopy és Charlie Brown – A Peanuts film című animációs filmben. Aztán jött a Stranger Things és a világhír – jelenleg épp egy új filmje tart az utómunkálatok fázisában.

Fotó: Getty Images/nőklapja.hu

Sadie Sink, vagyis Max

Sadie Sink a második évadtól szerepelt a sorozatban, akkor volt 15 éves. Most húszéves, de már a következő Meryl Streepként emlegetik, és sokan egy Emmy-díjat is jósolnak a negyedik évadban nyújtott alakításáért. A divatlapok már most rajonganak érte – lehet, hogy éppen szemtanúi vagyunk egy igazi ikon születésének.

Fotó: Getty Images/nőklapja.hu

Gaten Matarazzo, vagyis Dustin

Dustin Henderson az egyik legimádnivalóbb karakter a sorozatban, a túlbuzgó, de csodaszív nagydumásért valószínűleg mindenki odavan. Matarazzo 14 éves volt, amikor kiválasztották a castingon – szeptemberben múlt 19 éves. Csakúgy, mint Sadie, ő is a Broadway-en kezdte színész pályafutását, és csakúgy, mint sorozatbeli karaktere, ő is Scheuthauer-Marie-Sainton-szindrómával született. Ez azt jelenti, hogy nincs kulcscsontja, ami kihat a koponyája és a fogai fejlődésére is. Saját elmondása szerint csak tejfogai vannak, ezért műfogakat kellett neki beültetni és egyébként is nagyon sok műtéten esett már át, legutóbb 2020 januárjában. Hamarosan ő is két animációs karakternek kölcsönzi a hangját, illetve az IMDb szerint az utómunka fázisában tart az Honor Society című film, amelyben az egyik főszerepet alakítja.

Fotó: Getty Images/nőklapja.hu

Caleb McLaughlin, vagyis Lucas

Caleb McLaughlin még nem volt 15 éves, amikor bemutatták az első évadot, októberben húszéves múlt. Első főszerepét a Broadway-en játszotta, három éven át, 2012-2015 között ő volt a Fiatal Szimba az Oroszlánkirályban. A Stranger Things óta őt is megtalálta már több szerep, játszott például a szintén a Netflixen nézhető Városi cowboyban (Concrete Cowboy) Idris Elba mellett, 2023-ban pedig egy horrorban lesz látható többek között Glenn Close oldalán.

Fotó: Getty Images/nőklapja.hu

Kiemelt kép: Gaten Matarazzo, Caleb McLaughlin, Noah Schnapp, Finn Wolfhard, Sadie Sink és Millie Bobby Brown a 2017-es Comic Conon SanDiegóban. (Fotó: Vivien Killilea/Getty Images for SiriusXM)