A karikagyűrű felhúzásakor és az esküvői torta felszelésekor is minden szem a menyasszony kezére terelődik – már csak ezért is dukál a tökéletes manikűr.

Az esküvőszervezés során milliónyi döntést kell meghozni – úgy, hogy lehetőleg minden mindenhez passzoljon. Menyasszonyként gondolnunk kell arra, hogy a sminkünk harmonizáljon a csokrunkkal, a hajdíszünk a cipőnk csatjával… és persze, hogy a manikűrünk is kifogástalan legyen. Mivel a nagy napon a kézfejünk kiemelt figyelmet kap, nemcsak a körömfestésre, hanem a kezünk ápolására is érdemes időt szánnunk. Elsőként nézzük, milyen manikűrtrendek uralják a 2022-es esküvői szezont.

Egyszerű, de nagyszerű

A minimalizmus kedvelőinek kedvez ez a trend, amely nem bonyolítja túl az esküvői manikűrt. A nude árnyalatok és az egyéb pasztellszínek 2022-ben is kifejezetten divatosak, főleg akkor érdemes az egyszerű, egyszínű körömfestés mellett dönteni, ha valamilyen extra ruhát viselünk, és nem akarjuk elterelni róla a figyelmet. A szín kiválasztásakor vegyük figyelembe a körmünk természetes színét, és próbáljunk meg ehhez hasonló körömlakkot találni.

Cambridge hercegnéje is így tett 2011-ben, Katalin akkor az Essie Allure nuance és a Bourjois Rose Lounge árnyalatainak keverékével festette ki a körmeit. Sajnos ez utóbbi árnyalat már nem kapható, de az Essie klasszikusát több drogéria polcán is megtaláljuk kb. háromezer forintért.

Fotó: Georges De Keerle/GP/Getty Images

Színátmenet

Az ombre stílus hódított már hajfestésben és tortadíszítésben is, idén pedig a manikűrön a sor. A lágy színátmenet képes optikailag megnyújtani a köröm formáját, és visszafogottan vidám hatást kölcsönöz. A legklasszikusabb verzió az úgynevezett baby boomer festés, amikor a körömvég teljesen fehér, a köröm töve nude vagy rózsaszínes, a köztes rész pedig a kettő átmenete, vagyis olyan, mint egy elmosódott határvonalú francia manikűr.

Ez a trend jött be Victoria és David Beckham újdonsült menyének, Nicola Peltznek is, akinek az év esküvőjének kikiáltott eseményre Tom Bachik, a sztárok manikűröse (ő felel Jennifer Lopez és Selena Gomez körmeiért is) készített egy „egyedi keverésű, kilencvenes évek szupermodelljei ihlette amerikai manikűrt”.

A bevállalósabbak (és azok, akiknél az esküvő színskálája élénkebb), gondolkozhatnak például sötétkékből világoskékbe halványodó, illetve lilából babarózsaszínbe hajló körömfestésben.

Fényesebb a napnál

A 2022-es esküvői trendekre – a ruháktól a dekoráción át a sminkekig – alapvetően jellemző a ragyogás, amelyet a szakértők azzal magyaráznak, hogy a koronavírus-járvány következtében elhalasztott esküvők után mindenki valami látványosra, valami igazán különlegesre éhezik.

A Pinteresten már év elején 150 százalékkal növekedett a keresések száma a „strasszköves pedikűr” kifejezésre, amely szintén azt mutatja, hogy a menyasszonyok ékszerszerű körmökre vágynak. A rendkívüli ragyogást elérhetjük apró strasszkövekkel és metálfényű (például ezüst- vagy aranyszínű) körömlakkal.

Művészi minták

A manikűrünk nemcsak színében igazodhat az esküvő tematikájához, hanem mintájában is. A dekorációban a zöldek dominálnak? A levelek visszaköszönhetnek egyik-másik körmünkön is. Geometrikus formavilágú a tortánk? A sokszögek a körömfestésben is megidézhetők.

Amennyiben a mintás manikűr mellett döntünk, ügyeljünk arra, hogy a különbözőre festett körmeink harmóniában legyenek egymással. A kevesebb néha több elvet követve pedig talán az is elég, ha a saját és a jövendőbelink kezdőbetűjét jelenítjük meg a gyűrűsujjunkon.

A szép manikűr alapja az ápolt kéz

Ahogy a smink is a jól hidratált, ápolt bőrön mutat a legszebben, úgy a manikűr is csak akkor lesz igazán mutatós, ha a kézfejünkre is kellő figyelmet fordítunk.

  1. Az elhalt hámsejteket nemcsak az arcunkról, hanem a kézfejünkről is érdemes időről időre eltávolítani. A kezünk leradírozásához nem kell külön terméket beszereznünk, tökéletesen megteszi egy testradír vagy az arcunkra használt peeling. Hámlasztás után a kézfej bőre ragyogóbb, simább és puhább lesz, ráadásul az ápolókat is könnyebben magába szívja.
  2. Mivel a hagyományos szappanok igencsak szárítják a bőrt, tanácsos a kézmosó szappant lecserélnünk egy olyanra, amely hidratáló összetevőket is tartalmaz, így elkerülhetjük, hogy a gyakori kézmosás miatt szárazzá, repedezetté váljon a kézfejünk bőre.
  3. Az esküvői előtti napokban jó, ha különösen óvjuk a kezünket, vagyis ne most alakítsuk ki a konyhakertet az udvarunkon, és a barkácsszenvedélyünket se most éljük ki. Mellőzzünk minden olyan tevékenységet, amelyben megsérülhet a kezünk, és gondoskodjunk az UV-védelemről is. Mielőtt elhagyjuk a házat, kenjük be a kézfejünket is magas SPF-tartalmú fényvédővel, így elkerülhetjük a napégést.
  4. Egy kis extrakényeztetés az esküvő előtti napokban a kezünknek is kijár: lefekvés előtt ne csak az arcunkat, hanem a kézfejünket is kenjük be mélyen hidratáló, ragyogásfokozó szérummal, és alaposan masszírozzuk is be, mielőtt felvisszük a kézkrémet. Ha pedig biztosra akarunk menni, és különösen puha kacsóra vágyunk, az esküvő előtti éjszaka érdemes kézre való hidratáló maszkot, vagyis kesztyűt húznunk, és abban aludnunk. Másnapra garantált a selymes, kellemes tapintású kézfej.

Kiemelt kép: Getty Images