Kiderült, ki alakítja Madonnát a róla készülő filmben

A pop királynőjét egy mostanában igen népszerű színész alakítja majd.

Madonna 2020-ban jelentette be, hogy saját rendezésű életrajzi filmjén dolgozik – azóta keringenek a pletykák azt illetően, hogy ki nyeri el a megtisztelő főszerepet. Egy ideig úgy tűnt, hogy az Euphoria című sorozatból ismert Alexa Demie a biztos befutó, de később Florence Pugh és Odessa Young neve is felmerült a találgatások közepette.

Végre megszületett azonban a végleges döntés: teljesen más színész, az Ozark és az Inventing Anna sztárja, Julia Garner alakítja majd a pop királynőjét! Garnert több tucat jelentkező közül maga Madonna választotta saját hasonmásának – és kettejük portréját egymás mellé helyezve úgy tűnik, nem döntött rosszul, a tehetséges színész ugyanis valóban valamelyest hasonlít a fiatal popikonra. 

A film állítólag „azt a hihetetlen utazást fogja megörökíteni, amelyen az élet keresztülvitt művészként, zenészként, táncosként; olyan emberi lényként, aki próbál érvényesülni ebben a világban” – fogalmazott Madonna. – „A film középpontjában végig a zene áll majd. A zene miatt tartottam ki, és a művészet tartott életben” – tette hozzá. 

2016-ban már lehetett olvasni olyan híreket, melyek szerint Madonna életéről film készül Blond Ambition címen, de azt a projektet végül ejtették, miután a popsztár nyilvánosan szóvá tette, hogy a készítők az ő közreműködése nélkül terveztek dolgozni a mozin.

„Senki más nem tudja, amit én tudok és amit én láttam. Csak én tudom elmesélni a történetemet. Bárki más, aki megpróbálja, sarlatán és bolond… Miért is akarna a Universal Studios filmet készíteni rólam egy olyan forgatókönyv alapján, amely csupa hazugság?” – mondta akkor Madonna. 

A Julia Garner főszereplésével készülő filmet viszont maga Madonna írja – Diablo Cody forgatókönyvíró-producer segítségével. „Annyi el nem mondott és inspiráló történetem van! Ki tudná ezeket nálam jobban elmesélni? Kulcsfontosságú, hogy a saját hangommal és a látásmódomhoz hűen osszam meg életem hullámvasútszerű történetét” – jelentette ki a szupersztár.

Kiemelt kép: Madonna a 2016-os Las Vegas-i Billboard Music Awards-on, május 22-én – Jeff Kravitz/BBMA2016/FilmMagic/Getty