Íme a tökéletes fürdőruha – különböző alkatok szerint!

Attól függően, hogy vállunk, vagy csípőnk szélesebb, hogy lábaink aránylag hosszabbak vagy rövidebbek, más és más fürdőruha előnyös számunkra. Lássuk, melyik alkat számára melyik darab a legtökéletesebb!

A strandszezon sokakat rettegéssel tölt el – pedig az évnek ebben az időszakában adódik a legtöbb lehetőségünk kikapcsolódásra – anélkül, hogy mindez csupán a nappaliban gubbasztást jelentené. Irány hát ki, a napfényre, a vízpartra, nyaralóba, vagy rokonokhoz!

Mielőtt azonban túlvásárolnánk magunkat számunkra kevésbé előnyös (épp ezért aztán alig hordott) fürdőruhákkal, szánjunk egy-két percet arra, hogy átgondoljuk, alkatunkhoz mely szabások passzolnak leginkább! Összeállításunk ebben segíti az olvasókat.

Mivel az „előnyös öltözködés” nagyjából annyit tesz, hogy játszunk az arányokkal, és a lehető legharmonikusabb végeredményt igyekszünk elérni, érdemes az olyan attribútumokon finomítani, amelyek esetleg túlharsogják az összképet. Finomhangolásunk alkalmával törekedjünk az egyensúlyra – az eleve hangsúlyosabb részeinken finomítsunk, a „hiányosságokat” pedig picit turbózzuk fel! Ezekkel a kis trükkökkel sokat tehetünk önbizalmunk érdekében.

Amennyiben a vállainkat keskenyítenénk

Ha vállainkat szeretnénk optikailag keskenyíteni, érdemes kerülni a spagettipántokat, és nem középen nyakba akasztani a fürdőruha felsőrészét. Ezek helyett válasszunk inkább aszimmetrikus, vagy érdekesen díszített, vastagabb pántú darabokat, amelyek osztják a szélesebb mellkast.

1. Zara, Aszimmetrikus fürdőruha, 10 595 Ft 2. H&M, Félvállas fürdőruha, 9295 Ft 3. Woman’s Secret bikinifelső, 11 995 Ft

Amennyiben a lábainkat hosszabbítanánk

Nem csak a csípőnk tűnik kerekebbnek, hanem optikailag lábainkat is nyújtjuk egy magasabb combkivágású alsórésszel, vagy fürdőruhával. Szerencsére idén nyáron ezek a fazonok kifejezetten divatosnak számítanak, így két legyet üthetünk egy csapásra egy ilyen strandviselettel!

1. Calzedonia, Felvágott Fürdőruha Alsó Indonesia Eco, 6000 Ft 2. Guess, női fürdőruha, 29 740 FT (modivo.hu) 3. H&M, Alakformáló fürdőruha, 9995 Ft

Amennyiben derekunkat nyújtanánk

Ha felsőtestünket zömökebbnek, rövidebbnek látjuk annál, mint amilyet egykoron megálmodtunk magunknak (először is ne essünk mély depresszióba – vagy kés alá, hanem egyszerűen csak), válasszunk olyan fürdőruhát, amely önmagában homokóra-formát imitál, vagy olyat, amelyet derékvonalában egyéb, aszimmetrikus kivágások díszítenek!

1. River Island Plus, Állatmintás fürdőruha, 17 990 Ft (About You) 2. Sheego, Fürdőruha, 30 990 Ft (About You) 3. Bodyflirt, Alakformáló bikinialsó, 6490 Ft (Bonprix)

Amennyiben a melleinket nagyobbítanánk

Aranyszabály, és az érintettek már bizonyára kívülről fújják: optikai turbózásra a legtökéletesebb választás a fodor! Nem csak a melleknek, hanem a csípőnek is kölcsönözhetünk ránézésre egy-két plusz centit azzal, ha fürdőruhánk széle fodrokkal, vagy összehúzással díszített.

1. Zara, Kontrasztos fürdőruha, 10 995 Ft 2. Lascana, Triangle pöttyös, fodros bikinifelső, 10 190 Ft (Zalando) 3. Lauren Ralp Lauren, Kék bikinifelső, 26 230 Ft (Modivo)

Mivel a testünk különböző jellemzőit erősítő vagy tompító szabásvonalak gyakran egy darabban is keverednek egymással, könnyedén találhatunk idén az üzletekben olyan strandöltözéket, amely az igényeink közül egyszerre többet kielégít.

Bárhogy is döntünk azonban, minden szabályt felülírhat, hogy jól érezzük magunkat a választott darabban – legkedvencebb kiegészítőnk így mindig az önbizalmunk lehet!

Kiemelt kép: Marilyn Monroe fürdőruhában egy medence partján 1952. július 1-jén – Bettmann/Getty Images