Viszont dögös, vagány és különösebb precizitást sem igényel.

Sokáig úgy tűnt, hogy 2022-ben a láthatatlan smink, a csupán az egészséges bőrképet elősegítő, vékony alapozás, visszafogott kontúrozás, lágy highlighterezés és bronzosítás, a natúr ajak- és szemfestés győzedelmeskedik – hála A Bridgerton család természetes szépséget hangsúlyozó sminkjeinek és a TikTokon „clean girl makeupként” emlegetett, minimalista stílusnak, amely rózsás tónusokra és a ragyogó bőrre alapoz. Milyen jól is mutatnak ezek a tavaszi–nyári hónapokban!

Igen ám, de a trendekre erős hatást gyakorló hírességek úgy döntöttek, ők bizony nem kérnek ezekből a visszafogott irányzatokból, és inkább divatba hozták az ezredforduló egyik legdögösebb sminkjét.

Megan Fox és Machine Gun Kelly (Fotó: Frazer Harrison/Getty Images)

Az úgynevezett rocksztár smink nem éppen az a stílus, amit a legnagyobb kánikulában szívesen viselnénk, de tény, hogy elképesztően vagány és feltűnő. Miután Megan Fox mostanában elég rockosra vette az öltözködési stílusát és a sminkjét is – talán a punkot és rockzenét is játszó énekes párja, Machine Gun Kelly hatására –, Kourney Kardashian pedig a portofinói esküvőjére feketével körbesatírozott szemsminket választott, egyre csak terjed a #rockstaraesthetic és a #rockstarsgirlfriend hashtag a közösségimédia-oldalakon. (Kourtney Kardashian újdonsült férje Travis Barker, a Blink-182 punk rock banda dobosa).

A rocksztár smink nagyon is ismerős, a kétezres évek elején Kate Moss és Alexa Chung volt a stílus jeles képviselője. (Ők is #rocksztárbarátnők voltak, a szupermodellnek a The Kills gitárosa, Jamie Hince volt a párja, a divattervező-műsorvezető-influenszernek pedig az Arctic Monkeys frontembere, Alex Turner.)

Kate Moss és Jamie Hince 2009-ben (Fotó: Dave M. Benett/Getty Images)

Alexa Chung 2014-ben (Fotó: Tristan Fewings/Getty Images)

A trend kötelező eleme a füstös szem, az óriási pillák és az erőteljesen hangsúlyozott járomcsont – és persze jól jön, ha mindehhez hanyagul kócos frizura és bőrdzseki is társul. Pontos elkészítési útmutatókkal már a közösségi oldalak is tele vannak, de íme itt egy rövid írásos összefoglaló a rocksztár sminkhez:

  1. Kezdjük a szemsminkkel, így elkerülhetjük, hogy a fekete szemhéjpúderből lehulló szemcsékkel elmaszatoljuk az alapozást. Fekete szemceruzával húzzuk ki az alsó és a felső vízvonalunkat, majd kontúrozzuk bátran az alsó és a felső szempillasort is. Fogjunk egy satírozó ecsetet, és alakítsuk ki a kívánt formát. Vigyünk fel fekete szemhéjpúdert a mozgószemhéj teljes felületére és az alsó szempillasor tövébe, és ezt is satírozzuk el. Az erőteljesebb hatás kedvéért húzhatunk tusvonalat is. A belső szemzugba és a szemöldökcsontra tegyünk egy kevés fémesen fénylő, világos szemhéjpúdert. Szempillaspirállal hangsúlyozzuk ki a szempillánkat – akár több rétegben.
  2. Alapozóval és korrektorral egységesítsük az arcszínünket. A járomcsontunkat árnyékoljuk hideg tónusú kontúrral. Kevés rózsás pírral és nude rúzzsal tegyük üdébbé a lookot.

Kiemelt kép: Getty Images