Az embereknek mindig szükségük lesz kenyérfélékre.

Gyakorlatilag amióta képesek vagyunk gabonát termeszteni, azzal egyidejűleg a kenyérkészítés is megszületett. Az őskori lepényszerű kenyerek hosszú technológiai fejlődésen mentek keresztül, hogy eljussanak a ma divatosnak számító, kézműves termékekig. Manapság elmondható, hogy ahány pék, annyi technika és recept létezik, mert mindenki más trükkre esküszik a tökéletes kenyér létrehozásához.

Bár az utóbbi években megdőlt a napi táplálékbevitel klasszikus ételpiramis felőli megközelítése, a szénhidrátnak továbbra is jelentős szerepe van az étkezéseinkben, amelyet legegyszerűbben valamilyen kenyérféle elfogyasztásával pótolhatunk szervezetünkbe. Mivel egyre több emberről derül ki, hogy speciális táplálkozási igényű, ezért már számos olyan kenyeret is találhatunk, amely gluténmentes, tehát gabona helyett valamilyen alternatív alapanyagból készült.

A hipermarketekben polcok tucatjairól tudunk válogatni a kenyerek, pékáruk között.A hagyományos kovászos cipóktól kezdve toast kenyereken át a hosszú szavatossági idejű, tartós kenyerekig bármit megtalálunk már, így biztosan a nekünk megfelelő típust tudjuk megvásárolni.

Szavazz te is kedvenc termékedre a Nők Lapja Food Awardson, és nyerd meg a 15 darab, egyenként 40 élelmiszer termékből álló értékes ajándékcsomag egyikét!

 

Update Food Keto Klasszikus cipó, szeletelt, csomagolt 300 g 

Kovásszal készült sütőipari termékünk 85%-kal csökkentett szénhidráttartalmával, élelmi rostban és fehérjében gazdagon szegődik hű társatokul a nap bármely szakában, és a konyhapulton heverve csak arra vár, hogy ízletes feltéttel megbolondítva még véletlenül se menjen a fittségetek rovására. Mondjatok igent a KETO cipónkra, és temessétek el végleg a kilókat!

 

PurPur kenyér

PurPur kenyér – MODERN KENYÉR ŐSI GABONÁBÓL.  A PurPur kenyér alapját egy hosszú ideig elfeledett és ezáltal nem \”agyon-nemesített\” gabona, a PurPur búza, valamint a rozs adja. Ezeknek a teljeskiőrlésű lisztjeiből készül. A PurPur búzának tízszer annyi az antocián tartalma (ami egy erős antioxidáns), mint a hagyományos gabonaféléknek.  A PurPur kenyér alacsony szénhidrát-tartalmával, hosszú frissességével és kellemesen fűszeres-diós ízével emelkedett ki a kenyerek közül és lett igazi siker termék.

 

PrimaPan kenyér 

A PrimaPan kenyér egy durum kovásszal készült, E-szám (adalékanyag) mentes rozsos cipó. Titka a hosszú tésztaérésben rejlik, ugyanis ennek a terméknek a tésztaérési ideje az eredeti recept szerint 16-20 óra 5 fokos hőmérsékleten. Ennek köszönhetően lényegesen több íz- és aroma-anyag fejlődik ki benne, mint az általában szokásos 1-2 órás tésztaérési idő alatt. Továbbá a bélzete is sokkal egyenletesebb lesz, így nagyon jól szeletelhető és kenhető. Kiváló ízű és hosszan friss kenyér.

 

SPAR Extra puha toast kenyér 250g

Mi az első jelző, amely eszünkbe jut a „jó kenyér” hívószóra? Hát persze, hogy a „puha”. Lehet ezt még fokozni? Persze: extra puha! A SPAR Extra puha toast kenyér kiváló, esztétikus szendvicsalap, jól kenhető és csomagolásának köszönhetően könnyedén visszazárható, hogy sokáig megőrizhesse nekünk ezt a bársonyos puhaságot.

Ide kattintva szavazhatsz kedvenc termékedre!