Gisele Bündchen végigzokogta élete egyik legfontosabb kifutóját

Az akkor tizennyolc éves szupermodell nem volt felkészülve arra, ami vár rá.

A brazil szupermodellt zsinórban tizenötször nevezték már a világ legjobban kereső szupermodelljének – de még az ő karrierjét is tarkították nehéz pillanatok. 

Most Gisele Bündchen újfent a Vogue címlapján pózol, és a lapban olvasható interjúban őszintén mesél több évtizedes karrierjéről, az anyaságról – valamint szakmája nap/reflektorfényes és árnyoldaláról egyaránt. 

Az interjúban sokak meglepetésére úgy fogalmazott, hogy traumatizálta, amikor tizennyolc éves korában a londoni divathéten Alexander McQueen (a neves divattervező 2010-ben hunyt el, de a divatház ma is működik, sőt, Katalin hercegné előszeretettel viseli a kreációit) divatbemutatóján félmeztelenül kellett szerepelnie. Az 1998-ban történt esettel kapcsolatban elmondta, a színfalak mögött zokogásban tört ki, mikor megtudta, fedetlen keblekkel kell végigvonulnia a kifutón. 

Elmondása szerint anno már alapvetően azon is meglepődött, hogy egyáltalán a show-ra kiválasztott modellek közé bekerült, mivel akkoriban a heroin chic-megjelenés volt divatos, ő pedig ebbe nem illett bele (emlékei szerint negyvenkét válogatóra ment el a londoni divathétre készülve, de a legtöbb divatház rá sem bagózott a fotóira, mert nem felelt meg az éppen aktuális trendeknek). 

Megdöbbenése csak fokozódott, mikor meglátta, hogy egy ezüst színű bugyiból és néhány szál anyagból álló öltözékben kell végigvonulnia a kifutón. Mivel a brazil modell akkoriban még nem jól beszélt angolul, nem értette, mi történik a backstage-ben – a pszichés nyomás hatására pedig zokogva omlott össze. 

Az érzelmi kiborulása ráadásul nem csak számára volt megterhelő, hanem a vele dolgozó sminkes munkáját is ellehetetlenítette, hiszen a modell sírásával tönkretette az addig elkészült sminkjét.  

„Tollakat rögzítettek a szempillámra, de a könnyeim feloldották a ragasztót” – mesélte Bündchen. – „A kifutón csak arra tudtam gondolni, hogy remélem, apukám sosem fogja látni ezeket a képeket.”

Ezt az ominózus esetet egyik legsötétebb emlékeként értékelte a most megjelent interjúban, ugyanakkor azt is hozzátette, jó tanulópénz volt, mivel jóllehet abban a pillanatban legszívesebben otthagyta volna az egész kócerájt, végül maradt, és ez erősebbé tette. 

Kiemelt kép: Gisele Bündchen a párizsi divathéten, a Chloe divatbemutatóján 1998-ban – Fotó: Victor VIRGILE/Gamma-Rapho via Getty Images