Ezekben a ruhakölteményekben minden esélyünk meglehet arra, hogy mi legyünk a szezon gyémántjai.

A nézettségi rekordokat döntögető A Bridgerton család című Netflix-sorozat sikeréhez egyértelműen hozzájárul a látványvilág, amelyben minden – kicsit is romantikus lelkületű – néző jóleső érzéssel merül el. A káprázatos ruhákat, az extravagáns báltermi dekorációkat, a gyönyörű hercegeket és hercegnéket, vikomtokat és vikomteszeket, bárókat és bárónékat egyszerűen jó nézni. Ellen Mirojnick jelmeztervező A Bridgerton család második évadában is remek munkát végzett, a 19. század divatját úgy vegyítette saját fantáziájával, hogy másra sem vágyunk, csak hogy egy-egy hasonló ruhadarab a mi gardróbunkban is ott lógjon. Szerencsére a divatmárkák is „vették az adást”, így a legkedveltebb brandek kínálatában is találunk Bridgerton-ihletésű ruhákat. (És mivel a streamingszolgáltató már a harmadik és a negyedik évadot is berendelte, attól sem kell tartanunk, hogy a stílus egyhamar kimegy a divatból…)

Fotó: Netflix

H&M, 14 995 Ft

Az árnyalat, amelyet A Bridgerton család óta csak úgy emlegetünk, hogy Briderton-kék. Az empire szabásvonal, vagyis a mell alá helyezett, emelt derékvonal csak még inkább ráerősít a 19. századi hangulatra.

C&A, 39,99 euró

Apró virágminta, apró fodrok és húzások – az angol vidéki stílus esszenciája.

Zara, 25 995 Ft

Az egyszerű sziluettet az áttört hímzések teszik különlegessé, az azonos anyagból készült övvel pedig kihangsúlyozhatjuk a derekunkat. A megannyi módon variálható midiruha a nyár alapdarabja lehet.

& Other Stories, 99 euró

Puffos ujj, darázsolt mellrész, romantikus rózsaminta paszellalapon – a tökéletes Briderton-ruha hozzávalói. A bónusz: egy kis kacérságot adó sliccelés.

COS, 115 euró

Legszívesebben Bridgertonék lila akáccal borított homlokzatú háza előtt pózolnánk ebben a ruhában. A leheletvékony anyag lágyan követi a test vonalát. 

Answear Lab, 15 990 Ft

Akik pedig még ennél is több lila akácra vágynak, azoknak ezt a harang alakú, háromnegyedes ujjú ruhát ajánljuk, amelyben úgy pöröghetnek-foroghatnak, mint az angol hercegnők. 

Max & Co., 88 900 Ft

Bár A Bridgerton családban a legtöbb karaktert talpig cukorkaszínekben láthatjuk, van egy főszereplő, akinek egy sokkal élénkebb, vidámabb szín lett a védjegye. Ugye, nem csak nekünk ugrik be erről a mandaringalléros citromsárga ruháról Penelope Featherington?

Reserved, 23 995 Ft

Gumírozott nyakvonal, dekoratív pillangóujj, fodros szegély teszi álomszerűvé ezt a csipkés maxiruhát. Már csak az alkalmat kell megtalálnunk, amire viselhetnénk…

Mango, 19 995 Ft

Egészen minimalista darabokkal is kifejezhetjük a sorozat iránti rajongásunkat. Ez a letisztult, lyocellel kevert szövetruha az egyenes kialakításával, a kerek nyakával és a puffos ujjával garantáltan Daphne Bridgerton kedvence lenne.

Celeni, 79 000 Ft

Cselényi Eszter 2022-es tavaszi–nyári kollekcióját Kovács Margit kerámiaművész szobrai ihlették. Szinte látjuk magunk előtt, ahogy ebben a légáteresztő vászonból készült, pamut csipkevirágokkal díszített ruhában sétálunk egy promenádon. 

A ruhákat pedig akár gyógypapuccsal, a szezon sztárjaival is viselhetjük!

Kiemelt kép: Netflix