Egy sminkmárka vitatja Amber Heard igazát a bíróságon

A cég elég érdekes ellentmondásra hívta fel a figyelmet.

Hét eleji nyitóbeszédében Amber Heard ügyvédje, J. Ben Rottenborn felmutatott egy sminkkészletet a bíróságon, amit állítása szerint ügyfele használt az őt ért bántalmazások nyomainak eltakarására.

„Hallani fogják Amber tanúvallomását arról, hogy hogyan kellett összekevernie a színeket ahhoz, hogy elfedje az őt ért bántalmazások nyomait. Sajnos igencsak gyakorlott lett benne”

– mondta Rottenborn az említett palettával a kezében.

Viszont a azt piacra dobó kozmetikai márka megcáfolta Heard ügyvédjének azon állítását, miszerint a színésznő a terméküket használta volna a Johnny Depp-pel kötött házassága során elszenvedett zúzódások elfedésére. A szóban forgó terméket (Milani Conceal + Perfect All-in-One Correcting Kit) 2017-ben kezdték forgalmazni, egy évvel azután, hogy Heard válókeresetet nyújtott be Depp-pel szemben, családon belüli erőszak vádjával.

Amber Heard és Johnny Depp a 2015-ös Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon 2015. szeptember 14-én, a kanadai Torontóban (Fotó: Jason Merritt/Getty Images)

A kozmetikai vállalat egy TikTok-videóban hívta fel a figyelmet az ellentmondásos összefüggésre, amelyet azóta több mint 4,6 millió alkalommal tekintettek meg. 

@milanicosmetics You asked us… let the record show that our Correcting Kit launched in 2017!👀 #milanicosmetics ♬ International Super Spy - dylan

Depp és Heard 2015-ben házasodtak össze, majd egy évvel később válásukat is bejelentették, miután Heard ütésnyomokkal az arcán, távoltartási végzést kérve jelent meg a bíróságon. Depp azzal vádolja volt feleségét, hogy családon belüli erőszak hamis vádjával tönkretette hírnevét és karrierjét. A színész a rágalmazási perben 50 millió dollárnyi (17,4 milliárd forintnak megfelelő) összeget követel volt párjától, amelyre Heard 100 millió dolláros (34,8 milliárd forint) viszontkeresettel válaszolt a házasságuk előtt és alatt elszenvedett bántalmazások miatt.

A színésznő többször is kifejtette az érzelmi, verbális és fizikai bántalmazás részleteit, elmondása alapján néhány incidens annyira súlyosnak bizonyult, hogy veszélyben érezte az életét volt férje mellett. A színésznő szerint Johnny Depp többször is megtámadta (például rendkívüli erővel az arcába dobta a mobiltelefont), emellett fenyegette és többszörösen is megalázta emberi és női mivoltában egyaránt. 

Depp hevesen tagadta, hogy bármikor is erőszakos lett volna volt feleségével, sőt, épp az ellenkezőjét állította: ő maga volt az elszenvedő, Heard pedig a bántalmazó. „Megütött és megrúgott. Emellett többször és gyakran dobott a fejemhez különböző tárgyakat, köztük nehéz palackokat, üdítős dobozokat, égő gyertyákat, távirányítókat és festékhígítós dobozokat, amelyek mind súlyosan megsebesítettek” – állította Depp 2019. májusában. Most a tárgyaláson azt vallotta, hogy a színésznő miatt majdnem elveszítette egyszer fél ujját (korábban forgatási balesetként számolt be a sérülésről), Heard viszont azt állítja, hogy Depp maga okozta a balesetet. A férfinak egyébként fel kellett olvasnia azokat a nagyon durva sms-eket, amelyeket feleségéről írt, ezek között volt olyan is, amelyben arra utalt, hogy meg akarja ölni a nőt – de Depp állítja, hogy ezek inkább a fekete humor megnyilvánulásai voltak. Az ügy tehát egyre durvább, és messze még a vége.

Kiemelt kép: Getty Images