Cikk a Nők Lapja Tavasz 2022-es számából.

Engedjük szabadjára a fantáziánkat, hagyjuk, hogy magával ragadjon a tavaszi virágok szépsége, és készítsünk olyan kompozíciókat, amelyek a legegyszerűbb otthont is különlegessé varázsolják! Romantikus, buja és kifinomult ötleteket mutatunk, amelyek könnyen megvalósíthatók, és különböző stílusokkal kombinálva igazán izgalmas összképet alkotnak. 

Préselés modern köntösben

Trendi és stílusos megoldások a lakásban: Az előző oldalon a falon látható installációk virágok és levelek préselésével készültek, de az egységes fehér szín és az ugyanilyen háttérre való ragasztás új szintre emeli ezt a technikát. Ezek mellett remekül mutat a vintage festmény szokatlan mahagónikeretben, valamint a falra szerelhető kerámiaváza szintén fehér színű virágokkal, ami ráadásul a rétegezettség érzését kelti. Szokatlan és játékos megoldás a tipikusan asztali vázát lerakni a padlóra. A bársonykanapé, a virágos szőnyeg és a színben harmonizáló díszpárnák elegáns hatást keltenek, míg a modern vonalat a vaskos tweed lábzsámoly, valamint a két fényes fekete és natúr fából készült kortárs kisasztal tükrözi.

Hogyan?

Zsírpapírba és könyvek lapjai közé helyezve szárítsuk ki a kívánt virágokat, leveleket, hagyjuk száradni hét-tíz napig. Ezután mindegyiket fessük le fehérre, ragasszuk fel kézműves papírra, és tegyük natúr színű keretbe. Ha még különlegesebbre vágyunk, ne fessük le teljesen a növényeket, csak hanyagul permetezzük le festékspray-vel, hogy néhol előtűnjön a természetes színük.

Egy szék második élete

Meghökkentő, ám annál látványosabb a virággal borított szék, mintha csak magokkal hintették volna meg, és hagyták volna kihajtani a színpompás virágokat.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .