A teniszcsillag tavaly bútortervezőként debütált, idén pedig anyai örömök elé néz.

Első gyermekét várja a női teniszezők világranglistáját korábban vezető orosz Marija Sarapova, aki 2020-ban vonult vissza. Az ötszörös Grand Slam-győztes játékos kedden, 35. születésnapja alkalmából osztotta meg 4,2 millió követőjével az Instagram-oldalán, hogy várandós. Sarapova és Alexander Gilkes brit üzletember tavaly decemberben jelentette be, hogy eljegyezték egymást.

Marija Sarapova a sportpályafutása során végig orosz színekben versenyzett, de 1994 óta az Egyesült Államokban él. Arról, hogy miként került oda családjával, idén februárban beszélt egy podcastban. Ott elmesélte, hogy Martina Navratilova 18-szoros egyéni és 31-szeres női páros Grand Slam-bajnok cseh teniszsztár volt az, aki azt javasolta Sarapova szüleinek, hogy költözzenek Floridába.

„Ötéves koromban elmentünk erre a Moszkvában tartott szakmai tanácsadásra, amelyet Martina Navratilova tartott, és ő

azt mondta apámnak, hogy el kell mennünk Oroszországból.

Mert egy sportoló számára sokkal jobbak a körülmények az Egyesült Államokban, különösen Floridában. És apám soha nem nézett vissza. Megbeszélte anyámmal, aki hatalmas kockázatot vállalt, és végül nélküle, apámmal kettesben mentünk Floridába egy repülőn” – mesélt Sarapova arról, hogy végül hogyan éltek két éven át kettesben apjával az USA-ban édesanyja nélkül, aki igen nehezen szerzett vízumot.

A teniszező megtartotta orosz állampolgárságát is, jelenleg a kaliforniai Manhattan Beachen (Los Angeles agglomerációja) él elképesztően stílusos óceánparti házában, amelynek igen sok elemét a japán stílus ihlette.

Sportolóból bútortervező

Tavaly tavasszal derült ki, hogy az egykori teniszcsillag hivatalosan is bútortervezőként folytatja karrierjét. Gyönyörű otthonát milliók csodálhaták már meg a Youtube-on, de Instagram-oldalán is többször engedett betekintés a minimalista ház belső tereibe, amelyet nemcsak lakik, de annak a tervezésében is aktívan részt vett. Méghozzá az építészek legnagyobb örömére, hiszen sok ügyféllel szemben a sportoló nem akadékoskodott, hanem brilliáns ötletekkel és elképzeléssel segítette munkájukat.

Fotó: Rove Concepts

A tavaly a Rove Concepts által piacra dobott bútorkollekciója hat darabból áll, amelyek a kanadai cég modern portfóliójához illeszkednek. Sarapova kollekcióját a művészet és az utazás iránti szeretete ihlette, semleges tónusú vonalakat, természetes anyagokat, például diót és kendert használnak a letisztult hatáshoz, az eredmény pedig egy összeillő nappali szett, amely könnyen keverhető és illeszthető már a meglévő darabokhoz is.

Forrás: MTI, Architecture Digest, Essentially Sports, kiemelt kép: Sarapova és vőlegénye, Alexander Gilkes a tavalyi Met-gálán 2021. szeptemberében – Jeff Kravitz/FilmMagic/Getty Images