„Legdrágább Jettym, szavakkal kifejezhetetlen, mennyire hiányzol(...)” – olvasható a színészlegenda legfrissebb bejegyzésében.

Jett Travolta csupán tizenhat éves volt, mikor 2009. január másodikán életét vesztette a család karácsonyi vakációjának során. Az autista tinédzser kétéves kora óta szenvedett Kawasaki-betegségben, amelynek egyik tüneteként rendszeres, visszatérő rohamok gyötörték. Egy ilyen roham következtében ütötte meg olyan súlyosan fejét az Old Bahama Bay Hotelben, a Grand Bahama szigeten, hogy az a halálát okozta. 

A néhai Jett édesapja, John Travolta az alábbi bejegyzéssel emlékezett fiára, aki 2022. április 13-án töltötte volna be harmincadik életévét.

„Legdrágább Jettym, szavakkal kifejezhetetlen, mennyire hiányzol. Minden nap gondolok rád. Boldog szülinapot. Szeretettel, Apád” – olvasható a 68 éves színész és elhunyt fia közös képe alatt.

A tragédia tizenhárom év elteltével is megrázza a családot, barátaikat és a rajongókat. Jamie Lee Curtis a bejegyzéshez fűzött hozzászólásában vigasztaló kézfogását küldte pályatársának. 

Jett emléke előtt tisztelegve, speciális szükségletű gyermekek segítésére hozta létre édesapja a Jett Travolta Alapítványt 2009-ban. John Travolta a tragédia idején a közvetlen családjuk és a Szcientológia Egyház segítségének tulajdonította, hogy képes volt fia halálával megbirkózni – és folytatni karrierjét. 

John Travolta a párizsi Relais Plaza étterem előtt lányával, Ella Bleu Travoltával, fiával, Jett Travoltával és feleségével, Kelly Prestonnal 2008. november 3-án – Fotó: Marc Piasecki/GC Images/Getty Images

Jett John Travolta és felesége, Kelly Preston elsőszülött gyermeke volt. Preston kevesebb mint két évvel ezelőtt, 2020. július 12-én hunyt el 57 éves korában – mindössze két évvel azután, hogy mellrákkal diagnosztizálták. Travoltának és Prestonnak három gyermeke született: Jett 1992-ben, Ella Bleu 2000-ben és Benjamin 2010-ben. 

Forrás: People, Kiemelt kép: John Travolta és családja 2020. január 4-én – Fotó: Amanda Edwards/Getty Images for ABA