Nicolas Cage-től bármit lehetett kérdezni, az internetezők pedig imádják a válaszait

A hollywoodi színésztől a rajongók nem tudtak olyat kérdezni, amire ne válaszolt volna.

Az Oscar-díjas színész eddig nem igazán élt a közösségi média és az internet adta lehetőségekkel, hogy kapcsolatot ápoljon rajongóival, pár nappal ezelőtti húzása éppen ezért igencsak meglepett mindenkit. Nicolas Cage új filmje, a május 12-től a hazai mozikban is vetített A Gigantikus tehetség elviselhetetlen súlya című vígjáték népszerűsítése érdekében ugyanis nagyon magas labdát dobott fel: egy megadott időpontban a Redditen bárki bármit kérdezhetett tőle. A közösségi weboldal felhasználói a magánéletéről, a karrierjéről, Hollywoodról és a méhekről is faggatták az 58 éves színészt – mutatjuk is a legérdekesebb kérdéseket és válaszokat.

Melyik a legutáltabb filmes idézet, amit mondhat neked valaki, aki egy nyilvános helyen odamegy hozzád?

„Nincs bajom egyik idézettel sem, örülök, hogy emlékeznek a filmre.”

Ki az abszolút kedvenc karaktered az irodalom és a filmek világából?

„Erre nagyon nehéz válaszolni, de azt mondom, hogy James Dean az Édentől keletre Caljeként az egyik fő oka annak, hogy filmszínész lettem. Az alakítása az egyik kedvencem a filmtörténelemben. De említhetném Raszputyint vagy Dmitrij Karamazovot is. Dmitrij Karamazov az egyik kedvenc irodalmi karakterem. Imádom, mert olyan boldog pénz nélkül is. Csak éli a világát, és minden pénzét egy lány megszerzésére költi. Egyszer én is csináltam ilyet. Gimiben nagyon Dmitrij Karamazov voltam. A gimnázium legszebb lánya, aki egy évfolyammal felettem járt, meghívott az iskolabálba, de nem volt pénzem. A nagymamám nekem és a testvéreimnek adott egy-egy kötvényt. Az idősebbik bátyám autót vett belőle, a másik valami sztereokütyüt. Én meg elszórtam az egészet limuzinos sofőrre, egy szmokingra és egy négyfogásos vacsorára a Sunset Boulevardon található Le Dome-ban. A kocsi kétezer dollár volt, a sztereo kétezer dollár volt, és az én bálom is kétezer dollár volt – és komolyan mondom, hogy megérte. EZ Dimitrij Karamazov.”

Nicolas Cage (jobbra) az 1986-os The Best of Times című, gimnazistákról szóló tévésorozatban. (Fotó: Bob D’Amico /American Broadcasting Companies via Getty Images)

Ha csak három filmedet maradhatna fenn az utókor számára, melyik hármat választanád?

„Holtak útja, Pig, Las Vegas, végállomás”

Melyik a kedvenc történelmi korszakod?

„Azt gondolom, hogy az ötvenes évek Amerikájában élni szórakoztató lehetett – swinget járni, megismerni Elvis Presley-t, valamint James Dean és Marlon Brando remek munkáit. Szívesen megéltem volna ezeket. És a zene is elég jó volt akkoriban. És a látványos autóipari dizájnok! Akkoriban Amerika csúcson volt a dizájnban, ott volt nekünk Raymond Loewy és Harley Earl.”

Megtartottad a kígyóbőr kabátot (az egyéniség és személyes szabadságba vetett hit szimbólumát) a Veszett a világból?

„Nem, odaadtam Laura Dernnek. Ő olyan jelentős szerepet játszott a Veszett a világban, hogy úgy éreztem, ez hozzá tartozik. De most már az kívánom, bárcsak a fiamnak adtam volna inkább. Jó lett volna, ha az övé lesz. De semmi gond, Lauráé.”

Laura Dern és Nicolas Cage abban a bizonyos kígyóbőr zakóban. (Fotó: Acey Harper/Getty Images)

Melyek a nem a munkádhoz kötődő hobbijaid?

„Jó kérdés, habár minden, amit csinálok, végtére is kihat a munkámra. De ha sorra kéne vennem, akkor az olvasást, a filmnézést és az edzést mondanám.”

Nick, mi lenne az első lépésed egy sakkjátszmában?

„Fognám a huszárt, és vele mennék előre.”

Szereted a méheket?

„Igen. Azt kell mondanom, hogy ők a kedvenc rovaraim. A méhek mézet adnak nekünk. Utánuk a szentjánosbogarak a kedvenceim. És a hangyák is érdekesek. A poszméhek meg egészen imádni valók. Ne akarjátok, hogy az imádkozó sáskákról is beszélni kezdjek. Egyszer azt mondtam David Cronenbergnek, hogy az imádkozó sáskák a legkegyetlenebb rovarok, mire ő azt felelte, nem. Erre én megkérdeztem, hogy akkor mik, és ő azt mondta, hogy a szitakötőlárva, és hogy az Alien-filmek szörnyetegét is arról mintázták.”

Forrás: Boredpanda, TMZ.; Kiemelt kép: Getty Images