Enyhén szólva megosztó a legújabb pedikűrtrend

Minél hosszabb, annál jobb?

A lábunk ápolása nemcsak esztétikai, hanem egészségügyi kérdés is, hiszen egy benőtt köröm vagy bőrkeményedés eléggé megkeserítheti életünket. Ettől függetlenül mint minden más szépséghez kapcsolódó dolognak, a pedikűrnek is megvannak a maga trendjei, azoknak pedig a maguk vadhajtása. Ilyennek ígérkezik a mostani divathullám – kérdés, hogy mennyire fog elterjedni?

Sokan szeretik a hosszú körmöket – a kezükön. A lábkörmöket viszont majdnem mindannyian rövidre vágjuk, hiszen a túl hosszúak kényelmetlenek lehetnek egy cipőben, és ki akarna pont emiatt egy számmal nagyobb lábbelit viselni? Azonban egy ideje már tartja magát – és az előrejelzések szerint idén új erőre kap – egy olyan, elsőre (és sokadszorra is) morbidnak tűnő irányzat, miszerint minél nagyobbra növesztjük a lábkörmünket, annál divatosabbnak számítunk. Főleg, ha a kérdéses szarulemezeket minél élénkebb színekkel lakozzuk ki! 

A közösségi oldalak tanúsága szerint sokan odáig is elmerészkednek, hogy egyenesen műkörmöket használnak erre a célra, azaz ugyanúgy zselével vagy porcelánnal turbózzák fel adottságaikat, mintha azt a kezükön tennék.

Veszélyes is lehet

Azon kívül, hogy szörnyen néz ki, vannak olyan kockázatok, amelyekkel tisztában kell lenni annak, akinek mégis egy lábműköröm a szíve vágya. A lábkörmök alapból különböznek a kezünkön lévőktől, azoknál sokkal íveltebbek, és rugalmasabbnak is kell lenniük. A műkörmök azonban túlságosan is merevek, ami érzésre a benőtt körömre hasonlít, ami viszont fertőzések (és fájdalom!) melegágya, és potenciális gyulladáshoz vezethet.

Természetesen, mint minden mesterséges körömhosszabbításnál, ennél is le kell reszelni a valódi köröm kemény védőrétegét először, hogy megfelelő tapadó felületet hozzanak létre a műköröm számára, ami pedig növeli a gombás fertőzés kockázatát. Ha mindezek nem tántorítanak el attól, hogy kipróbáljuk ezt a trendet, akkor ne otthon kísérletezgessünk vele, hanem keressünk fel egy megbízható, patikatisztaságú szalont erre a célra, hogy ne érjenek kellemetlen meglepetések.

Kiemelt kép: Getty Images