A tökéletes tavaszi gardrób nem létezik nélkülük.

Nyakunkon a tavasz, és most már minden jel arra utal, hogy végre tényleg megérkezik. A tavaszi szél persze új trendeket is hoz magával, de még mielőtt szerelembe esnénk egyikkel-másikkal, érdemes átgondolnunk, hogy az új évszak alapdarabjai ott lapulnak-e már a szekrényünkben – ezekre építve gyerekjáték lesz divatos szetteket összeállítani. 

Vékony blézer

Fotó: Jeremy Moeller/Getty Images

A gyajpú- és tweedblézereket tél végén szabadságolhatjuk, tavasztól legyenek kéznél a vékonyabb anyagból készült darabok. Ha a lenvászont túl nyáriasnak érezzük, a kevertszálas szövetek között nézelődjünk. A világos, neutrális árnyalatú blézerek gyakorlatilag bármilyen szetthez passzolnak majd. 

1. H&M, 11 995 Ft 2. Orsay, 8995 Ft 3. Mango, 19 995 Ft

Oversized ing

Fotó: Jeremy Moeller/Getty Images

A bő szabású ing egész évben hű társunk lehet, tavasszal azonban különösen. Hordhatjuk precízen betűrve, lazán félig betűrve vagy merészen kigombolva hagyva a felső néhány gombot… Sőt, akár kardigán helyett is viselhetjük, csak kapjuk fel egy topra vagy vékony garbóra, és ne bajlódjunk a gombolással. 

1. Samsøe Samsøe – sparklemond.com, 39 990 Ft. 2. COS, 79 euró. 3. Mohito, 11 995 Ft

Egyenes szárú farmernadrág

Fotó: Jeremy Moeller/Getty Images

Az online térben heves viták folynak arról, hogy trendi-e a csőszárú farmer, és hogy jól néz-e ki a trapézfarmer (nemrégiben külön cikket szenteltünk azoknak a fazonoknak, amikről nem is gondoltuk, hogy újra divatba jönnek – a szerk.) abban azonban nagyjából mindenki egyetért, hogy a klasszikus, egyenes szárú nadrág az egyik legelőnyösebb farmerfazon, és hogy sosem megy ki a divatból. Hogy milyen magas a derékrész, és hogy bokavillantós-e vagy sem, az már tényleg csak ízlés kérdése. A jól variálhatóság érdekében érdemes kerülni az extrém koptatásokat.

1. F&F 6490 Ft 2. Levi’s 129,95 euró 3. C&A 29,99 euró

Virágmintás ruha

Fotó: Streetstyleshooters/Getty Images

Az ördög Pradát visel óta tudjuk, hogy nincs nagyobb klisé annál, minthogy tavasszal virágos holmikat ajánljon egy magazin. Ám azt valószínűleg még Miranda Priestly sem tagadja, hogy a virágmintás ruha a legjobb kedélyjavító azokon a tavaszi reggeleken, amikor az időjárás a bolondját próbálja járatni velünk. Márciusban és áprilisban húzhatunk még hozzá csizmát és kötött pulóvert, májustól azonban övé a főszerep. 

1. H&M, 9295 Ft 2. F&F 5690 Ft 3. C&A, 29,99 euró

Ballonkabát

Fotó: Christian Vierig/Getty Images

Egyre rövidebb az az időszak a tél és a nyár között, amikor ballonkabátos idő van – és ezt azért bánjuk, mert a trencskó az egyik legelegánsabb és legkényelmesebb viselet. Most még gyorsan beszerezhetünk egy klasszikus – vagy annál valamivel extrább – fazont, hogy minél inkább kihasználhassuk: világosabb, hidegebb árnyalatú kabátot vegyünk, ha szürke, kék és fekete ruhákkal szeretnénk párosítani, míg a sötétebb, melegebb tónusú ballonok élénk színekkel mutatnak jól.  

1. Zara, 29 995 Ft  2. Mango 23 995 Ft  3. COS 175 euró

Kiemelt kép: Getty Images