Shonda Rhimes lakása olyan, mintha A Bridgerton család díszlete lenne

A televíziózás királynője beengedte a sajtót New York-i lakásába.

Shonda Rhimest ma már senkinek nem kell bemutatni – a sikeres alkotónak és producernek olyan sorozatok fűződnek a nevéhez, mint A Grace klinika, a Botrány, A Bridgerton család, illetve a Netflixen nemrégiben bemutatott Az örökösnő álarca mögött (Inventing Anna). Úgy tűnik azonban, Rhimesnak nem csupán a lebilincselő sztorik szövögetéséhez van jó érzéke, hanem a lakberendezéshez is. New York-i lakását most meg is mutatta az Architectural Digest magazin oldalain, ahol interjú is készült vele.

Alkotói menedékhely

A lakás kialakításában Michael S. Smith-szel működött együtt, akivel korábban Los Angeles-i otthonán is közösen rendezte be. A New York-i apartman azonban – magyarázta Rhimes – elsősorban azzal a céllal készült, hogy legyen hová elvonulnia dolgozni.
„Azzal a kérdéssel vágtam bele, hogy ha nem lennének gyerekeim, nem lennének kötelezettségeim, milyen teret hoznék létre” – emlékezett vissza.

„Nyilvánvalóan beépítettük azokat a dolgokat is, amelyek a gyerekek számára szükségesek, hiszen az anyák sosem gondolhatnak csak önmagukra, de nem ez volt most a fókuszban.”

Amikor Rhimes megvásárolta a lakást, éppen benne volt A Bridgerton család című, Londonban játszódó kosztümös drámasorozat forgatásában, amely a második évadához érkezik a Netflixen. A 19. századi társasági sorozat hatása azonnal felfedezhető a lakáson, elég csak egy pillantást vetnünk a nappalijában lévő varázslatos aranyozott fatükörre, a virágmintás tapétákra és a merész sárga függönyökre

Minden mindennel összefügg

„Nagyon elmerültem A Bridgerton család romantikájában, így ez befolyásolhatott néhány dolgot a lakberendezésben – mondta Rhimes az Architectural Digestnek. – Minden beleszövődik minden másba. A könyvek a forgatókönyvbe, a forgatókönyv a látványba, a filmes látvány a magánéletembe, a saját tereimbe, a magánéletem pedig a sorozatokba, amiken dolgozok – minden összefügg.”

„Van egy hatalmas íróasztalom, ahol dolgozhatok, vagy csak bámulhatok ki az ablakon és nézelődhetek. Többnyire a háztetőket vagy mások erkélyeit nézem és azon tűnődöm, mi történik épp azokban a lakásokban. Ez segít, amikor az ember történeteket kreál a fejében. Együtt élek ezekkel a karakterekkel” – magyarázta Rhimes az alkotói munkájáról.

Shonda Rhimes az Architectural Digest címlapján

Kiemelt kép: Getty Images