Beverly Johnson 69 évesen visszatért a kifutóra – és ragyogóbb, mint valaha

Az elbűvölő, háromszoros nagymama korát meghazudtolóan tündökölt a kifutón.

Beverley Johnson nem csak édesanya (lánya Anansa Sims szintén modell) és nagymama, de a divatvilág egyik legmeghatározóbb divatikonja is. A buffalói születésű szépség volt az első fekete szupermodell, aki 1974-ben az amerikai Vogue, majd egy évvel később a francia Elle magazin címlapján szerepelhetett. Az egykori szupermodell múlthéten, New York-i Divathét résztvevőinek nagy meglepetésére visszatért a kifutóra Sergio Hudson és Bibhu Mohapatra tervezők oldalán.

„New Yorkot életedben először látni mérhetetlenül izgalmas és varázslatos élmény. Ilyen hosszú kihagyás után hasonló érzés volt visszatérnem a kifutóra”

– mondta a szupermodell a Page Six Style-nak.

Mohapatra show-jában minden modell színes bőrű volt a Fekete Történelem Hónapjának alkalmából (Észak-Amerikában és Nagy-Britanniában elterjedt szokás 1976 óta minden februárban a feketék történetére, és történelmi szerepüvállalásukra emlékeznek – a szerk.), és egyúttal Johnson tiszteletére is. „2024-ben lesz 50 éve, hogy én voltam az első fekete nő, aki az amerikai Vogue címlapját szerepelhetett, így természetes, hogy szívügyemként tekintek erre a műsorra. Több mint ötven évvel ezelőtt még nem volt olyan színes és befogadó a divatvilág, mint manapság. Csodálatos látni a változást, a sikeres fekete tervezőket és modelljeiket” mondta a szupermodell. 

Beverly Johnson a Vogue 1974-es címlapján

Johnson a divatipar úttörőjének számít, 1971-ben kezdett modellkedni, és több mint 500 magazin címlapján szerepelt, ezzel megnyitva a divatszakma ajtaját színes bőrű pályatársai előtt.

Forrás: pagesix.com, townandcountrymag.com Kiemelt kép: Getty Images