Feltűnt, hogy mindig elegáns, szexi és izgalmas a megjelenésük?

Odavagyunk a francia nők erőlködésmentes, időtlen stílusáért. A skandináv nők irigylésre méltó minimalista gardróbjáért. A New York-i nők erőt sugárzó, monokróm szettjeiért. De ha ultrafeminin, szuperelegáns öltözködésről van szó, akkor egyértelműen az olasz nőkhöz kell fordulnunk inspirációért. Mi a titkuk? Hogyan teszik a hétköznapi öltözékeiket is glamúrossá? Mindennek az alapja, hogy ez a négy alapdarab ott lapul a szekrényükben.

Állati minták

Fotó: Edward Berthelot/Getty Images

Olaszországban járva szinte biztos, hogy kedvet kapunk az állatmintás holmikhoz. Egyszerre nőies és vagány, dögös és sikkes kombinációkban tűnnek fel az olasz nagyvárosok utcáin a leopárdmintás, tigrismintás, kígyómintás darabok. Hogy lehet, hogy az összhatás sosem közönséges? Úgy, hogy az olasz nők mindig csak egyetlen állatmintás darabot viselnek egy szetten belül, és hiába a feltűnő print, a szabásvonal klasszikus.

Drámai napszemüvegek

Fotó: Claudio Lavenia/Getty Images

Minél nagyobb a keret és minél sötétebb a lencse, annál jobb. És annál büszkébb lenne ránk Sophia Loren is! A hatalmas napszemüvegben garantáltan dívának érzi magát minden nő – az olaszok ráadásul nem csak a nyári hónapokban viselik.  A legjobb, ha egész évben kéznél van ez a remek kiegészítő, hiszen egyrészt a nap káros sugarai télen sem kímélik a szemünket, másrészt pedig nincs is egyszerűbb és gyorsabb módja annak, hogy egy kis sejtelmességet csempésszünk a megjelenésünkbe. Ezt már Hollywoodban is régóta tudják…

Ragyogó nappalok

Fotó: Edward Berthelot/Getty Images

A csillámok, flitterek és metálfényű anyagok láttán legtöbbünknek az alkalmi vagy a partiszettek jutnak eszünkbe. Hát az olasz nőknek nem. Ők imádnak egy-egy fénylő, különleges darabot beépíteni a nappai outfitjeikbe is. És hogy mitől lesz a végeredmény izgalmasan elegáns, nem pedig túlzó? Jól tudják, hogy egyensúlyt kell teremteni: ha viselünk már egy csillogó táskát vagy szoknyát, akkor a szettünk többi része legyen egészen hétköznapi, visszafogott. (Csakúgy, mint az állatminták esetében.)

Látványos ékszerek

Fotó: Jacopo Raule/Getty Images

A hangsúlyos arany ékszerek éppenséggel kifejezetten trendik mostanság, de az olasz nők mindig is előszeretettel viselték ezeket a vastagabb, messziről is jól észrevehető kiegészítőket. Egy pár arany karika-fülbevaló, egy látványos nyaklánc és gyűrű egészen biztosan ott rejtőzik minden olasz nő ékszeresfiókjában – és nem ritka, hogy egyszerre hordják mindet. Az ékszerek halmozásával nem nagyon lehet mellélőni, legfeljebb arra érdemes figyelni, hogy azonos színűek legyenek.

Kiemelt kép: Getty Images