Dolly Parton szerint így lehet 55 év után is megőrizni a tüzet a házasságban

A 76 éves country-legenda pikáns trükköket alkalmaz.

A country-legenda nemcsak munkásságáról és az egész karrierjét végig kísérő jótékonykodásról híres (egyik legnagyobb szívügye például a gyerekek írástudatlanságának felszámolása, de kiállt a BLM mozgalom mellett, illetve tavaly egymillió dollárt adományozott a Covid-19 elleni vakcina fejlesztéséhez szükséges kutatásokra, csak hogy néhány példát mondjunk az utóbbi évekből), de arról is, hogy kivételesen kiegyensúlyozott házasságban él immár 55 éve. Dolly 18 évesen ismerte meg a nála három és fél évvel idősebb Carl Thomas Deant, két évvel később pedig összeházasodtak.

Dolly közben az Egyesült Államok leghíresebb előadója lett, férje pedig mindvégig a rivaldafénytől messze maradt, magánéletük tényleg a magánéletük volt, férjéről még a publikus fotók is ritkaságszámba mennek. Carl Thomas Dean koncertjeire is csak nagy ritkán kíséri el feleségét, Parton egyszer állítólag azt mondta, hogy férje csak egyszer látta őt fellépés közben.

55 évnyi boldog házasság egy civil személy esetén is kivételesnek számítana, nem hogy az Egyesült Államok egyik legnépszerűbb és leghíresebb embere esetén. Számtalan lehetőség lett volna arra, hogy külön váljanak útjaik Carl Thomas Deannel, de nem így történt, sőt! 1966-os házasságkötésük óta gyakorlatilag állandóan fiatalos lelkesedéssel viseltetnek egymás iránt, most pedig Dolly elárulta azt is, hogyan tartják meg a tüzet ennyi év után.

„Szeretek kiöltözni Carlnak – mondta ez E! Newsnak. – Minden nap felteszek némi sminket, megcsinálom a frizurámat, mert azt gondolom, hogy az egész világ mindig kiöltözve lát… szóval nem fogok csak úgy hazamenni és az ölébe huppanni. Senki nem akar egy slampos alakkal smárolni – tette hozzá. – Számomra fontos, hogy olyan jól nézzek ki, amennyire csak bírok. Szerintem ez segít abban, hogy a dolgok pikánsak maradjanak.” 

75 éves nyuszilány

Dolly sosem félt a kiöltözéstől, karrierje során tudatosan és ravasz módon ment el egy hiperszexualizált, már-már karikatúraszerű irányba megjelenésével, hogy érvényesülhessen a férfiak által uralt country zeneipar világában, szerepvállalása pedig egy sor ajtót megnyitott a női előadók újabb generációja előtt. Bevállalóssága idős korában is megmaradt: egyszer azt mondta, hogy mire 75 éves lesz, még egyszer a Playboy címlapjára kerül (1978-ban, 32 évesen egyszer már megtette). Abból végül nem lett semmi, de tavaly nyáron, férje 79. születésnapja alkalmából Twitterére posztolt egy videót, amelyen otthon nyuszilánynak öltözött.

„Most biztos csodálkoztok, miért vagyok így beöltözve. Nos, ma van a férjem születésnapja. A Playboyban fogok-e pózolni 75 évesen? 75 vagyok, de nincs több magazinos dolog. A férjem mindig is szerette azt a Playboy címlapot, és még mindig dögösnek tart 57 év után is, én pedig nem fogom meggyőzni az ellenkezőjéről” – mondta a videóban.

A pár kapcsolatának nemcsak ez a titka, hanem az is, hogy egyensúlyban tartják a ház körüli teendők elvégzését: általában Dolly főz, Carl pedig rendet rak utána és elmosogat, hiszen a countryénekes hajlamos nagy ramazurit csapni a konyhában.

Kiemelt kép: Getty Images