2008: Angyalok ideje – Az erejük akkora, amennyire hiszünk bennük

Izing Klára emlékezetes írása a Nők Lapja archívumából.

Az angyalok az év minden napján jelen vannak az életünkben, ám decemberben a figyelem középpontjába kerülnek. Ennek az oka a karácsony, amikor Jézus születését az angyalok adták hírül a pásztoroknak.

A 21. században sem változott az angyalokról kialakult kép, vagyis a ma embere is úgy gondolja, hogy az angyalok az istenek és az emberek közötti hírvivők, akik kozmikus üzenetek közvetítenek. Az emberek vallási hovatartozás nélkül hisznek abban, hogy az angyalok szeretetet és jóságot hoznak a földre. Egyes embereknek biztonságot és védelmet is jelentenek. Sokan úgy gondolják, hogy az életük során az angyalok vezetik, kísérik és óvják őket. Sőt, a hétköznapi kívánságaikat is teljesítik, akár parkolóhelyet is tudnak teremteni számukra a legzsúfoltabb belvárosban. De jó, ha tudjuk, az angyaloknak mindig csak annyi az erejük, mint amennyire hiszünk bennük. 

Az angyalok eredete

Érdekes, hogy az angyaloknak nincs testük, nem láthatók, mégis mindenki el tudja képzelni, hogyan is nézhetnek ki. Ez természetesen egyénenként változó, de a legtöbb ember lelkéhez a legközelebb a templomi freskókon ábrázolt, fehér szárnyas angyal áll, akinek az ősei a kerubok voltak. A keruboknak madártestük volt, emberi fejjel csak később kezdték el ábrázolni őket, ekkor lett belőlük angyal, akik a fenti hatalom és a földi lét között közvetítenek. Ezoterikus nézetek szerint az angyalok a születésünkkor mellénk rendelődnek, hogy életünk útján végigkísérjenek. Ám mi gyakran csak akkor vesszük észre a jelenlétüket, amikor egy nehéz helyzetből csodával határos módon megmenekülünk, vagy elkerüljük a bajt.

Angyali emberek

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .