Bálint György 1982-ben indult legendás cikksorozata a Nők Lapja archívumából.

Kedves Húgom!

Gyakran hallom szidni a kertészeket, hogy nekik sohasem megfelelő az időjárás. Vagy azért nincs termés, mert sok az eső, vagy azért, mert szárazság van. Olykor a meleget, máskor a hideget sokallják. De hát ez így van, amíg a szántóföldek és a kertek fölött nincs tető’, addig az időjárás egyszerre barátunk és kegyetlen ellenfelünk marad. Lám, az október végi, tíz napig tartó kemény fagyok ebben az évben nemcsak a sírokra szánt virágok pusztulását okozták, de sok, még leszüreteletlen alma is „fagyhalált szenvedett”. Nagy veszteség ez a termelőknek és az egész országnak, mert éppen ebben az évben tudtunk volna betörni a nyugat-európai almapiacra, ahol most – az ott nagy károkat okozó tavaszi fagyok miatt – áruhiány keletkezett. így azután az ígéretes almaszüret pénzügyi válságba torkollott.

No, de Téged, kedves Húgom, érthetően jobban érdekelnek a tennivalók, úgyhogy inkább azokról írom levelem tovább.

Leveledben említést teszel arról, hogy több háziasszony társad fordult Hozzád azzal a gondjával, hogy a kamrájában tárolt

lisztben kukacot talált,

és azt kérdezi, hogy most mit tegyen?

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .