Három perc a korkülönbség közöttük. Egypetéjű ikerpárként foglalkoznak ikerkutatással, az amerikai Twinsburgben megnyerték a hasonmásversenyt, s valószínűleg nincs olyan szakember Japántól Ausztráliáig, aki nem ismeri a sikeres magyar ikerdokik nevét. V. Kulcsár Ildikó a Nők Lapja 45. lapszámában megjelent interjújának ajánlója.

Gyakran szoktam mondogatni, az a gyönyörűség az újságíró hivatásban, hogy hatalmas az „embergyűjteményünk”. Találkozhatunk jó,  rossz, híres, ismeretlen, zseniális és kevésbé tehetséges nőkkel, férfiakkal, esetemben koronás főkkel – a spanyol, a svéd királynéval vagy a dán királynővel –, s bizony gyilkossal is. Hihetetlenül  gazdag a gyűjteményem, ami szerénységre nevel, tanít és (talán) jobbá, megbocsátóbbá tesz.

Az eheti Nők Lapjában két nemzetközileg is elismert, különleges (és jóképű!) tudóst mutatok be, akik előkelő helyet foglalnak el az embergyűjteményemben: dr. Tárnoki Ádámot és dr. Tárnoki Dávidot, az ikerkutatással foglakozó ikreket. Csodálatos köztük az összhang, és  a sorsuk azt példázza számomra, hogy kemény munkával, kitartó szorgalommal fiatal tudósók is sikeressé válhatnak. Ráadásul az sem törvényszerű, hogy a magánélet áldozatává váljon a szakmai elhivatottságnak.

Dr. Tárnoki Dávidtól kaptam néhány fotót, amelyeken a felesége is látható, dr. Tárnoki Ádámtól pedig egy rövidke videót a különleges lánykéréséről, amely a Budapest Airport jóvoltából készült.

Részlet az interjúból:

A közös genetikai állományból fakad, hogy az ikrek között varázslatos az összhang, például megérzik, ha a testvérük beteg vagy bajban van?
Dávid: Közöttünk tényleg fantasztikus az összhang, de mi huszonéves korunk óta a különféle betegségek hátterét kutatjuk ikrek segítségével, számunkra ez izgalmas. Még nem voltunk harmincévesek, amikor az érrugalmasság és a nyaki ütőérben kialakult plakkok (lerakódások) vonatkozásában tudtunk olyan megállapításokat tenni ikervizsgálataink jóvoltából, amelyek a nem ikrek számára is fontosak. És nagyon fiatalon kezdtünk neki a hazai ikerregiszter (a hazai ikerpárok lajstroma – a szerk.) létrehozásának is, azóta el is készültünk vele. Őrületesen nagy munka volt.

Tárnoki Dávid
Galéria | 4 kép
Tárnoki Dávid

Romantikus lánykérés a repülőtéren

Romantikus lánykérés a repülőtéren

Tárnoki Dávid
Fotó megosztása:

A folytatás a Nők Lapja 45. lapszámában vagy egy gyors regisztrációt követően itt olvasható.

szerző: V. Kulcsár Ildikó