Öt év mérlege – III. Országos Nőkonferencia, 1982. október 30–31.

Kormos Valéria emlékezetes írása a Nők Lapja archívumából.

A múlt hét végén hatszáz nő nem főzött, nem takarított, nem a családdal töltötte a szombat-vasárnapot. November 30- án és 31-én ugyanis hatszáz asszony vett küldöttként részt a III. Országos Nőkonferencián. A konferencia ötévenként kerül megrendezésre.

A mostani ülés legfontosabb feladata volt számbavenni, hol tartunk, milyen változásokat tapasztalhattunk az elmúlt öt év során.

Lehetőség a munkára, az érvényesülésre és a boldogságra

Az öt év eredményeit Duschek Lajosné, a Magyar Nők Országos Tanácsának elnöke összegezte. Eredményekről szólt, de az eredményeket a még megvalósítandó feladatokkal együtt tárta a konferencia elé.

Vitathatatlanul örömteli a tény, hogy a munkaképes nők 81 százaléka termelő munkát végez. Sok asszonynak azonban gondot jelent a munkahelyre való bejárás, mert több kis gyermeke van, vagy mert gondoskodnia kell idős, magatehetetlen szüleiről, hozzátartozóiról is. A gondozási szabadságon levő édesanyák — élve az új törvényadta lehetőségekkel — szívesen vállalnának több bedolgozói munkát, ha erre lehetőség nyílna. Szorgalmaznunk kell a bedolgozói hálózat szélesítését, mert ebben a módszerben — mint a külföldi példák is igazolják — nagy gazdasági lehetőségek rejlenek.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .